Öncelikle belirteyim ki kimseye hakaret kastım yok. Başlıktaki "it"kelimesi, Türkiye'nin terör, paralel yapılanma, ekonomik kriz, Suriye'deki iç savaşın Türkiye'ye yansımaları gibi sorunlarını temsil etmektedir.
Seçimden hemen önceki yazılarımdan birini, "Türkiye savaşta yenilip de işgal edilmiş olsaydı, işgalciler Türk subayına bu kadar saygısızlık yapmazdı. Bu işkencenin sorumlusu olan AKP'nin hâlâ seçimlere girebilmesi ve birinci parti çıkması, Cumhuriyetin 92'nci yıldönümünde Türkiye'nin en büyük ayıbıdır" diye bitirmiştim.
Bu yazımla ilgili bir mesaj gönderen Sadettin Özmekik şöyle diyordu: 
"Sayın Bulut, Türkiye'nin ayıbı, bu muhalefet partileri ile seçenek aramasıdır. İktidardan farklı ne söylüyorlar da millet bunlara oy verecektir? Bu muhalefet, cambazlık yapıyor ve milletin aklını bulandırıyor. Sonucuna da katlanıyor. Ayıbı da bütün millet olarak üstleniyoruz."
Doğrusu, bu mesajda ifade edilen temel bakış açısının doğru olduğunu biliyordum. Fakat mesajı seçimden önce yayınlamak içimden gelmedi. Çünkü seçime az bir süre kalmıştı ve yayınlayacağımız eleştirilerin artık bir faydası yoktu.
Öteden beri AKP, CHP ve MHP'nin "aynı oyunun parçası" olduğunu yazdığım için acı acı gülümsedim sadece?
***
Gelelim iti öldürene ve sürütmesi gerekene..
Şimdi herkes elini vicdanına koysun ve cevap versin..
Terör belasını, Türkiye'nin başına yeniden saran AKP değil midir? "Çözüm süreci" boyunca, PKK'nın Güneydoğu'ya silah yığması, eksiklerini tamamlaması ve alan hâkimiyeti kurarak birçok ilçede "öz yönetim" ilân etmesine kim zemin hazırladı?
IŞİD'in büyümesinde ve Adana, Mersin, Suruç ve Diyarbakır'dan sonra Ankara'da katliam yapmasına giden süreçte CHP ve MHP'nin katkısı var mıdır? Yoksa bu sürecin sorumlusu da AKP midir? 
Yine Tayyip Erdoğan'ın "Ne istediniz de vermedik?" diye yakındığı cemaatin, paralel devlet yapısı oluşturmasında, TSK'ya operasyon yapmasında, CHP ve MHP'nin herhangi bir katkısı var mıdır? Yoktur. Aksine, operasyon kadrolarını, Emniyet ve yargıya yerleştiren, hatta operasyonların savcılığını üstlenen AKP'dir.
Türkiye'nin 2002'den sonra yeniden ekonomik krize sürüklenmesinde CHP ve MHP'nin herhangi bir sorumluluğu var mıdır?
Türkiye'nin İslâm ülkelerine karşı ABD'nin Truva atı gibi kullanılmasında, Libya ve Suriye'nin parçalanmasında, CHP ve MHP'nin herhangi bir kusuru var mıdır? 
Bu dört alanda Türkiye'nin kaybetmesine sebep olan politikaların mimarı da uygulayıcısı da AKP'dir.
Seçmen, 7 Haziran'da, CHP ve MHP'ye hem yolsuzlukların hesabını sorsunlar hem de Türkiye'nin başını belâdan kurtarsınlar diye sınırlı yetki verdi. Ancak iki parti, bir Meclis Başkanı bile seçemedi. Bahçelizaten "Seçmen bize ana muhalefet görevi verdi" diyerek iktidar istemedi. Kılıçdaroğlu da süreci iyi yönetemedi. Emrivakilere boyun eğdi. Üstelik iki parti de paralel yapıyı korumaya çalıştı!
Seçmen baktı ki CHP ve MHP, bu sorunların hakkından gelebilecek bir formül üretemiyor, "o halde en iyisi iti öldürene sürütmek" dedi ve görevi yine AKP'ye verdi.
***
AKP'nin kazanmasıyla birlikte Dubai'deki yatırımcılar da ellerini ovuşturmaya başladı. Özellikle "yeşil yol"diye gösterilen projeyle birlikte Karadeniz yaylalarına el koymaya hazırlanıyorlar. Proje gerçekten yeşil ama dolar yeşili!
AA muhabiri Musab Turan'ın haberine göre Dubai Yatırım Kongresi Başkanı Davud Al Shezawi, Körfez sermayesinin Türkiye'deki 1 Kasım sonuçlarından memnuniyet duyduğunu belirterek, "Türkiye'de yabancı yatırım ortaklığında, yeni emlak projeleri geliştirme imkânı doğdu. Körfez sermayesinin Türkiye'de çok güçlü yatırımlar yapmasını bekliyorum" dedi.
"Hayır"lı satışlar Türkiye!