Barrack Obama Türkiye’ye geldi ve TBMM’de konuşma yaptı. Bazı isteklerde bulunmuştu. Bizimde ondan sadece bir isteğimiz var.
Barrack Obama 7 Nisan 2009 tarihinde yaptığı Ankara ziyareti sırasında mecliste konuşma yaptı. Obama konuşmasının bir bölümünde Türkiye’den bazı isteklerde bulundu.
 * “Heybeliada’da ruhban okulu açılsın”, dedi.
* Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın ardından, Bülent Arınç Ruhban okulu ile ilgili bugün azınlık temsilcileri ile görüştü, Heybeliada Ruhban Okulunun açılması taleplerinin haklı olduğunu açıkladı. Isıtılıyor… yakında yedirilir.
 
* “Ermenistan sınırı açılsın,”dedi.
* Ermenistan ile dayatma bir protokola imza atıldı. TBMM’ye onaylatmak için fırsat kollanıyor. Şuan vaziyet hiç müsait değil. Hala, 1 milyon Karabağ’lı Azeri Türk'ü! tren vagonlarında yaşıyor… onlara Filistin meselesi çözülünce sıra gelecek.
* “Tarihinizle yüzleşin” dedi.
* Ermeni iddialarına dikkat çekti. Tasarısının geçeceğini ve genişleyeceğinin işaretini verdi. İsveç de bu gün tasarıyı kabul etti. Dün asker gönderdiğimiz Lübnan kabul etmişti. Yarın Patagon'ya bile kabul edecek. Pompalamaya devam "Dış politika çok başarılı"...
* Türkiye’deki Kürtler’e daha fazla eğitim verilsin” dedi.
* Ana teması, ana dilde eğitim olan Kürt Açılımı için düğmesine basıldı. Habur olayları beyne kazındı. En son popcuların desteği istendi. Tarkan yemeğe katılmadı. O sırada kokain! çektiği fikri akla geldi. En önemli tartışma ve itiraz konusu olacak ana dilde eğitim alttan alta tartışılıyor. Açılımın temel sorun ve konusu “ANA dilde eğitim” zaten. Ama “ ANAlar ağlamasın” eğitimi yaptırılıyor.
Abd’nin bizden istekleri tabiî ki sadece bunlar değil, en tazesi bunlar... 10 Kasım 1938’den beri  hep istediler, hep de verdik.
Türkiye’de seçimler neden var? …
Ülkemizde hükümet seçimlerinde vermiş olduğumuz oyların bir anlamı yok… Seçtiğimiz insanların özgür iradesi yok… Bağımsız düşünme yada özgürlük kaygıları yok…Çabası da yok…
ABD Seçimlerinde Biz Türkiye’deki Türklere de sadece seçme hakkı (seçilme değil), oy hakkı verilmesini istiyoruz… ki bizi yönetecek kişileri seçebilelim.
Fazla bir şey istemiyoruz… Onlarınkinin yayında…
 
Sağlıkla Kalın...
 
11/03/2010

eski siteden taşınmıştır