Seçim sonuçlarından da önemli fotoğraf Yüksekova’da çekildi. Seçim kutlaması yapan BDP’liler, operasyondan dönen askerlerin araçlarının üzerine Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayraklarını salladı!
Yine Batman’da milletvekili seçilen Bengi Yıldız,  “Bizi desteklemek Öcalan’ı desteklemektir, dağdaki yoldaşlarımızı desteklemektir”  dedi.
Türk seçmeni, seçim öncesi işte bu BDP ile kavga ediyor görüntüsü veren Tayyip Erdoğan’ın politikalarını onayladı.
Oysa Leyla Zana ne diyordu?
“Seçimden sonra devlet onu aranıza getirecek”  diyordu değil mi?
Peki kim bu devlet? Tayyip Erdoğan değil mi? Fransa’yı 72 yıl yöneten 14. Lui’nin dediği gibi  “Devlet benim”  lafzı ağzından çıkmamışsa da bütün uygulamaları devletin Tayyip Erdoğan olduğunu gösteriyor.
Demek ki  “devlet”  ile bir pazarlık var ve bu pazarlıkta PKK’nın yeni bir terör dalgası hatta ayaklanma başlatmaması için Abdullah Öcalan’ın kademeli olarak serbest bırakılması karara bağlanmış durumda..
AKP’ye oy verenler bunu mu istiyordu?
Hayırlı, uğurlu olsun!

***

Diğer taraftan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague,  “Türkiye’nin Suriye üzerindeki etkisini kullanmaya ihtiyacımız var”  dedi.
Zaten Abdullah Gül de bir iki gün önce  “Suriye’yi biz günlük istihbaratla çok yakın takip ediyoruz ve çok detaylı takip ediyoruz. Sivil-asker en kötü senaryolara karşı hazırlığımızı da yapmış vaziyetteyiz. Tabii ki hiçbir zaman en kötü gelişmelerin olmasını arzu etmeyiz ama maalesef işlerin de iyi istikamette gitmediği çok açık bir şekilde gözüküyor. Dolayısıyla Türkiye’nin her türlü şartlara karşı hazırlığı yapılmıştır. Ne gerekirse o tedbirler hep alınacaktır. Gerçekten üzüntüyle takip ediyoruz”  demişti.
Yani, Türkiye’nin Suriye’ye askeri bir operasyon yapması bile söz konusu!
Kim adına? Elbette Batı adına ve Büyük Orta Doğu Projesi eş başkanlığının gereği olarak..

***

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, İran Devlet Televizyonu Press TV tarafından da yayınlanan yorumunda, Türkiye’yi  “Suriye’deki olaylar konusunda ikili oynamak” la suçladı.
Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre Fars  Haber Ajansı, Hadi Muhammedi imzasıyla yayınladığı yorumda, Ankara’nın bir yandan Beşşar Esad yönetimini destekliyormuş gibi görünürken, diğer yandan da Suriye’de ayaklanan  “silahlı çetelere”  kucak açtığını iddia etti.
ABD’nin, Türkiye’nin isyancıları yardım etmek ve yönlendirmek için Suriye sınırına yakın noktalarında operasyon üsleri kurduğunu iddia eden ajans, “Washington’un Şam karşıtı planını uygulamak için ayrıca Türkiye’ye talimat verdiğini”  ileri sürdü.
Press TV, ayrıca Suriye yetkililerinin bu ülkedeki olayların ardında Türkiye olduğu yolundaki iddialarına yer verdi.
İddiasını Şam’daki  “güvenilir haber kaynaklarına”  dayandıran Press TV, Suriye’deki olayların beklenmedik bir şekilde gelişmesinin ardında Başbakan Tayyip Erdoğan ile başka güçlerin olduğunu iddia etti.
Press TV, Cisr El Şuhur kasabasında ele geçirilen isyancılara ait silahların Hatay’dan sokulduğunu da öne sürdü.

***
Şimdi bu fotoğraf nedir? 
Türk halkı, Türkiye’nin Suriye’yi karıştırması ve Amerikan müdahalesine zemin hazırlaması için mi oy verdi?
Gel de Friedrich Wilhelm Nietzsche’nin seçimle ilgili sözlerini hatırlama!