"İnsan her gün bir parça müzik dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir tablo görmeli ve mümkünse birkaç mantıklı cümle söylemelidir."


Goethe



Görüntü172 
DSC01670 
  Bakırköy-Yenikapı sahil yolu                      Denizli Valiliği-Belediyesi uyarısı
 
Değerli arkadaşlar,
Son günlerde Bakırköy-Yenikapı arasındaki 6 şeritli sahil yolumuz katlediliyor. Çünkü;
  • Sahil yolunda işlevini yitirmemiş olan ve haklarında hiçbir şikayet olmayan kaldırımlarımız sökülüyor ve beton dökülerek, beton bordürlü kaldırımlar yeniden yapılıyor.
  • Beton kaldırımların, kış aylarında yayaların yürürken kayıp düşmelerine sebep olacağını hep birlikte izleyeceğiz.
  • Yapılan beton kaldırımlar yollara çok yaklaştırıldı ve neredeyse şerit çizgileri ile yapışık hale geldi.
  • Oldukça genişletilen beton kaldırımlara artık araçlar park eder hale geldi, yayalara yol kalmadı.(Yukarıdaki 2. Fotoğrafla, Denizli valiliğinin uyarı pankartını dikkatlerinize sunmak istedim).
  • Böylece yollarımız daraltıldı ve herhangi bir taşıt arızası olmasında sağ taraftaki şerit dışına park edilememesi yüzünden 2 şeritli yol tek şerite düşecektir. Zaten çok yüklü olan sahil yolumuz tek şeritle hizmet verecek hale gelecektir. Yani trafik yine kilitlenecektir.
  • Bakırköyden, Yenikapıya giderken kullanılan 2 şeritli sahil yolumuzda da beton kaldırımlar yapılıyor. Oysaki Cumartesi-Pazar günleri sahile gelen halkımızın yeni otopark yerlerine ihtiyacı var. Onlarda yine 2 şeritli yola park ediyorlar. Böylece tek şerite inen sahil yolumuz özellikle 13.00 saatinden sonra ulaşıma yanıt veremez hale geliyor. Yani hafta sonu sahilden Yenikapıya gidişler çok büyük trafik sıkışıklığı ile gerçekleşiyor.
  • Keşke bu süreçte sahil yolumuza bir de bisiklet yolu ilave etseydiler. Hiçbir bisiklet yolu olmayan İstanbulumuzun trafiğine büyük bir katkı olurdu.
 
Değerli arkadaşlar,
6 şeritli sahil yolumuzda, 2 gidiş 2 de geliş şeritli yollarımız ve bunların arasında da 2 şeritli bir taransit yolumuz vardır. Bu yol sabah 07.00 ile 13.00 saatleri arasında Bakırköyden, Yenikapıya, 13.00 ile 23.00 saatleri arasında da Yenikapıdan, Bakırköye gidişlere açıktır. Ve 23.00 ile 07.00 saatleri arasında ise trafiğe kapalıdır. Yani trafiğin bu kadar yoğun olduğu İstanbulumuzda trafiğe kapalı bir transit yolumuz vardır.
 
Söz konusu transit yola sadece Bakırköyden ve Yenikapıdan giriş yapılır. 3 şeritli yollardan 2 şeritli yollara giriş söz konusudur. Bu da girişlerde tıkanıklığa neden olmaktadır. Esasen bu transit yol kaldırılmalı ve sahil yolumuz, Ataköy ve Yenikapıda olduğu gibi 3 şerit geliş ve gidiş yolu haline dönüştürülmelidir. Böylece sabah-öğle-akşam transit yolu açma ve kapatma derdi de son bulur. Trafik sıkışıklığı da ortadan kalkar, ayrıca gelirken Topkapıya ve Samatyadan da Sirkeciye dönüşler yeniden başlar. Özellikle orta yoldaki bordürlerinde betona dönüştürüldüğü bu dönemde söz konusu değişim çok daha kolay yapılabilir.
 
Sonuç olarak, tüm yetkililerin bu teklifimi düşünmelerini ve önerim doğrultusunda sahil yolumuzda yeniden bir keşif yapmalarını rica ediyorum.
 
Oluşturulacak bu değişimle, sahilimizde rahat trafik akışı sağlanacak ve böylece kazanan, hem halkımız hem de yıllardır bu yolda açıp-kapamalarla uğraşan trafik görevlilerimiz olacaktır. Hele hele köprüler yüzünden büyük kaos yaşanan İstanbul trafiğimizin, sahil yolunda biraz olsun rahatlayacağını umut ediyorum.
 
Sevgi ve saygılarımla (11.08.2012).