Sağlık Bakanlığı tarafından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli 25 yıllık Ebe Sevgi Yıldız, yılın ebesi seçildi. Ebe Yıldız, teşekkür belgesini Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan’ın elinden aldı.

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü Sağlık İletişim Daire Başkanlığı tarafından Dünya Hemşireler ve Ebeler Günü dolayısıyla Ankara'da yılın Hemşire ve Ebeleri için ödül töreni düzenlendi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğum Salonu’nda görevli 25 yıllık ebe Sevgi Yıldız, Sağlık Bakanlığı tarafından 2018 yılının Ebesi seçildi. 

Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Demircan, Ebeler ve Hemşireler Günü dolayısıyla Ankara'daki bir otelde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, insanın yer yüzünün en değerli varlığı olduğunu belirterek, ona hizmet etmenin, onun ızdırabını dindirmenin en değerli iş olduğunu söyledi.

Sağlık hizmetinin değerli bir hizmet olduğunu vurgulayan Demircan, bu hizmetin sadece bilgi, tecrübe, emek, fedakarlık ve sanat üzerine olduğunu belirtti. 
Bakan Demircan, Hemşireliğin, kendi canını hiçe sayarak hayat kurtarmaya adanmış bir ömür olduğunu ifade ederken programa katılan ebeler için de, “Ebelik, aylarca gelmesi beklenen en tatlı misafiri karşılayan, alınan ilk nefese şahit olan çok kutsal bir meslektir. Ellerine doğduğumuz ebelerimizin de hakkı elbette ki ödenmez.” dedi.

Ebe Sevgi Yıldız’a ayrıca başarısından dolayı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi başhekimliği tarafından plaket verildi.
 
Editör: TE Bilişim