Niğde’nin en nezih yerleşim yerlerinden biri olan ve doğası ile bir çok vatandaşı kendine hayran bırakan Yeşilburç Köyü’nün tam girişinde bulunan hayvan ölüsü 2 haftadır kaldırılmayı bekliyor.

Çevre sakinlerinin verdiği bilgilere göre tam olarak Niğde İl sınır levhası ile Yeşilburç Köyü sınırında bulunan yolun kenarında yaklaşık 2 haftadır öylece bekleyen hayvan leşi, vatandaşın tepkisini toplarken çürümeye başlamasıyla birlikte etrafa yaydığı kötü kokularla da insan sağlığını da tehdit ediyor. Bu güne kadar günde en az 100-300 vatandaşın her gün gelip geçtiği yol güzergâhında bulunan köpek ölüsünü yetkililerin bir an evvel kaldırması bekleniyor. İlk birkaç gün birilerinin gelip hayvan ölüsünü kaldırmasını bekleyen vatandaşın artık bu konuda tahammülü de kalmadı, çünkü hayvan leşi tam 2 haftadır kaldırılmayı bekliyor.
Bazı vatandaşlar ise tam tabelanın altında yatan köpek leşinin Köy Muhtarlığının mı yoksa Niğde Belediyesi’nin mi kaldıracağını merak ediyor.

Bu durum bir fıkrayı hatırlara getiriyor. “Günlerden bir gün Kayseri ile Niğde sınırının tam ortasında ölmüş biri bulunur. Çevredeki vatandaşlar hemen toplanıp ne yapacaklarını düşünürler. Polis adamı hangi şehre götüreceğine karar veremiyor. İşte tamda oradan geçen bir vatandaş duruma el koyar ve şöyle der: “-Ağzını koklayın sarımsak kokuyorsa Kayseri`ye, soğan kokuyorsa Niğde`ye götürün.”











Editör: TE Bilişim