Niğde Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Tuna Öztürk, Niğde’ye yapımı devam eden yeni Devlet Hastanesi inşaatının yüzde 88’nin tamamlandığını belirterek, sevk eden hastane değil, sevk alan hastane olacaklarını söyledi. 


Yeni hastaneyle birlikte hedeflerinin vatandaşların bütün isteklerini karşılamak olduğunu ifade eden Öztürk; “İlimize 300 yataklı büyük bir devlet hastanesi yapılmaktadır. Yapılan devlet hastanesinin fiziki durumu yüzde 88’i tamamlandı. Zaten yüzde 92’ye geldiği zaman geçici kabul için işlemleri başlıyor. Bu da uzun bir süreç olmayacaktır. İnşallah Haziran sonu gibi bu süreçler tamamlanır diye umuyoruz. Bir takım eksiklikler için geçecek bir süreçte olabilir. Bu sürecin uzaması işin gecikmesi değil işin daha güzel olması için geçecek bir süreçtir. Sonuçta bu hastane Niğde’nin yükünü uzun süre taşıyacak bir hastane ve biz bu hastaneyi Niğde de bütün hastalarımızın işini halledelim sevkleri azaltalım diye planlıyoruz” şeklinde konuştu. 


Öztürk, Niğde’den başka illere sevk oranının yüzde 1’in altında olduğuna değinerek; “Hastanemizde şuan sevk oranlarımızı yüzde 1’in altındır. Biz tüm sevkleri bitirmek istiyoruz. Dışarıdan hasta kabul eden bir hastane olmak istiyoruz” diye konuştu. 

Hastaneye yeni alınan cihazlarla ilgilide bilgi veren Başhekim Öztürk; “Yeni alınan böbrek taşı kırma cihazımız sevkleri oldukça azalttı. Yakın zamanda da göz tomografi cihazı alacağız. Bu konudaki sevklerimizi de azaltmış olacağız” dedi. 




Editör: TE Bilişim