Niğde Eczacılar Odası Başkanı Eczacı Nihat Öztürk, SGK'nın şeker ölçüm çubuklarına ilişkin yeni düzenlemesiyle hasta ve eczacıların yine mağdur edildiğini söyledi.
 
 Hastaların mağduriyetinin bitmediğini dile getiren Öztürk, “Bilindiği üzere, Balıkesirli bir hastanın başvurusu ile şeker ölçüm çubuklarına SGK’nın belirlediği 0,55 TL’lik fiyat uygulaması, gerçekçi olmaması ve gerçek fiyatının çok altında kalması sebebiyle Danıştay tarafından durdurulmuştu. Çünkü vatandaşlarımız bu fiyat nedeniyle ceplerinden fark ödemek zorunda kalıyorlardı” dedi.
        Danıştay’ın, iptal ettiği bu düşük fiyat     belirleme uygulamasının yerine hastaları mağdur etmeyecek bir düzenleme yapılmasını talep etmesine rağmen SGK’nın “hukuka rağmen ben yaparım, olur” tavrını sürdürmeye devam ettiğini dile getiren Öztürk, “ Eski uygulamada, şeker ölçüm çubuklarına ödediği 0,55 TL’nin ürünün bedelini karşılamadığını bilen SGK, eczacılar ile yapmış olduğu Protokol’de, oluşacak fiyat farkını hastanın ödemesini istemekteydi. Şimdi, birim fiyatı 0.32 TL’ye indirirken eczacının fiyat farkı almayacağını tebliğ ederek kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor. Şeker ölçüm çubuğu, hastalarımız için mutlaka kullanılması gereken hayati önemde bir üründür. Ve her ne olursa olsun, eczanelerde bulundurulmak zorundadır. Ancak bir kez daha hatırlatalım ki, şeker ölçüm çubuklarının maliyet fiyatı eczanelerce belirlenmemektedir. Bu durum SGK tarafından biliniyor olmasına rağmen, yapılan düzenleme ile SGK’nın kendi ödemediği tutarı eczacılara ödetmeye çalışmasını, hukuksuz olduğu kadar, halk sağlığını hiçe sayan bir uygulama olarak değerlendiriyoruz. Şeker ölçüm çubukları ile ilgili bu sorunu çözmeyeceğini ve daha da derinleştireceğini gösteren SGK, toplum sağlığını bir yap-boz tahtasına çeviren, hukuka aykırı ve mağduriyetten başka hiçbir şey yaratmayan uygulamalarına artık son vermelidir. Bizler hastalarımızın sağlığını korumak için çalışmaya, doğruları söylemeye, hukuksuz uygulamaların ve akıl dışı kararların karşında mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim