Bor ilçemize nitelikli 75 yataklı ancak 100 yataklı olarak dönüştürülebilecek projeye sahip Bor Devlet Hastanesi İnşaatı ve altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihalesi 14 Nisan tarihinde TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Henüz değerlendirme ve kesinleştirme aşamasında olan ihalenin yasal sürecinin tamamlanmasının ardından yer tesliminin Mayıs ayı içerisinde yapılması planlanıyor.

 

Mevcut Bor Devlet Hastanesinden ayrı bir yerde 17.000 metrekare üzerinde yapılacak yeni hastanede hasta odaları bir ve iki odalı olacak şekilde inşa edilecek. Merkezi ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri de bulunacak. Hastanenin Bor İlçesinin ihtiyaçlarına uzun yıllar boyunca cevap verebilmesi için hasta yatak kapasitesinin artırılması da mümkün olabilecek. Ayrıca poliklinik sayılarında ve uzman hekim sayısında da artışa gidilecek, en az 500 metrekare üzerine konumlandırılmış yeni bir acil servis de hizmete girecek.

 

AK Parti Niğde Milletvekilleri  Alpaslan Kavaklıoğlu ve  Ömer Selvi  ilçenin gelecek dönemlerde de ihtiyacına cevap verecek şekilde donanım ve doktor çeşitliliği açısından zenginleştirilmiş modern bir hastaneye kavuşacağını belirterek hayırlı ve uğurlu olmasını dilediler. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat da ilçeye yeni bir yatırımın daha kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti ifade ederek hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundu.

 

Editör: TE Bilişim