Mevcut Bor Devlet Hastanesinin doluluk oranının artması, ilçe halkının ihtiyacına cevap vermemesi ve oldukça eski yapılarda hizmet veriyor olması nedeniyle harekete geçilerek Sağlık Bakanlığı nezdinde yapılan çalışmalar sonucunda Bor İlçesine yeni bir devlet hastanesi yapılmasına karar verilmişti.

 

 Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada Yeni Niğde Devlet Hastanesi hakkında bilgiler verildi.

Yapılan açıklamada; "
İhalesi 15.04.2014 tarihinde gerçekleşen hastanenin yapımına 12.08.2014 tarihinde başlandı. 75 yataklı olarak projelendirilen ama 100 yataklı olarak yapılması planlanan hastanenin kapalı alanı 20 bin metrekare olup oturum alanı 5.100 metrekare.

 

Hastanenin Bor İlçesi’nin ihtiyaçlarına uzun yıllar boyunca cevap verebilmesi için hasta odaları bir ve iki odalı olacak şekilde inşa edilecek ve hastanede merkezi ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri de bulunacak.  5 adet yoğun bakım yatağı, 5 adet diyaliz yatağı, 2 adet ameliyathane ve 1 adet doğumhaneye sahip olacak hastanede poliklinik sayısında ve uzman hekim sayısında da artışa gidilmesi planlanmaktadır. 

 

Sadece Bor ilçesine değil aynı zamanda bölgenin tamamına hizmet verebilecek fiziki yapıda ve donanımda olacak  hastanenin 2016 yılı içerisinde bitirilmesi hedefleniyor.  Ayrıca Bor İlçesi Yeni Devlet Hastanesinde en az 500 metrekare üzerine konumlandırılmış yeni bir acil serviste hizmete girecektir" denildi. 

 

Editör: TE Bilişim