Bor Kızılca 2 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve  Ulukışla İlçesi Eminlik Köyü 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu Niğde Valisi Âlim Barut beraberindeki heyet ile birlikte her iki istasyonunda açılışını yaparak hizmete girdi.

Dâhi GEDİK / Editör ÖZEL
 Açılışa Vali Barut’un yanı sıra Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Ulukışla Kaymakamı Ozan Gazel, İl Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Kızılca Belde Belediye Başkanı İbrahim Gülümser, Ulukışla İlçesi Eminlik Köyü Muhtarı Abdullah Gültepe, Sağlık Müdürlüğü çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
 Niğde Valisi Âlim Barut yaptığı konuşmasında; “Devletin, bugün burada ihtiyaç duyulduğunda olması gereken bir hizmetini daha uygulamaya koymaktan dolayı mutluyuz. Tabiî ki bu bir anlamda tamamlayıcı unsur. Otoyol Köyümüze, İlçemize, İlimize kadar geldi. Bunun büyük faydaları var. Tabiî ki olumsuzlukları da olacak. İşte bu olumsuzlukları en aza indirmek için, insanımıza gelecek zararı en aza indirmek için hizmet halkası devam ediyor. Tabiî ki devlet vatandaşına hizmet etmek için var ve devlet teşkilatı vatandaşına hizmet etmek için kurulmuştur. Dolayısıyla bu hizmetlerden yararlanılması, insanımıza, insanlığa faydalı olması hepimizin dileğidir. Ama şöyle de bir dua ediyoruz. Allah ne eksikliğini versin, nede ihtiyaç haline getirsin. Sağlık hizmetleri böyle hizmetlerdir. Olmaması büyük bir eksiklik, olup da ihtiyaç duyulmaması temennimiz. Bu hizmetlerin getirilmesinde en başta Devletimiz, Milletvekillerimiz ve uygulamada görev alan Valilik ile Sağlık Müdürlüğü personeline teşekkür ediyoruz. Ayrıca Kızılca Belediyesine ve Eminlik Muhtarlığı da gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu hizmetler hayırlı uğurlu olsun, insanımıza faydalı olsun, en az ihtiyaç duyulsun diyor, bu duygu ve düşüncelerle Köyümüze, İlçemize, İlimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter yaptığı konuşmada : “sağlık alanında yaptığımız birinci önemli olay ilimizin 10 Mayıs 2010 tarihinde aile Hekimliğine geçmiş olması, ikinci önemli olay ise 112 Acil sağlık Hizmetlerinin güçlendirilmesidir. Bu gün açılışını yapmakta olduğumuz Bor 2 Nolu acil sağlık Hizmetleri İstasyonumu ve Ulukışla 3 Nolu acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuz araç ve ekipmanlarını tamamladık. Sağlık Bakanlığı atamaları ile personel sayılarını da tamamladık. Daha önce8 adet acil sağlık hizmetleri istasyonumuz var iken bu açılışlarla beraber sayıyı 10 ‘a yükseltmekteyiz. Ambulans sayımızı da35’ tamamladık.Kurulan acil sağlık istasyonlarımız en uzak yerleşim yerlerine 10-15 dakikada ulaşabilecek  şekilde ve otoban kazalarında kaza yerine en geç 10 dakikada ulaşılabilecektir. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun dedi.
 Millet Vekilimiz Muharrem Selamoğlu yaptığı konuşmada: “Sağlık alanında yapmış olduğumuz yeniliklerin birini daha hizmete sunmaktan gurur ve onur duymaktayım. 24 saat hizmet verecek olan acil sağlık hizmetleri istasyonunda emeği geçen Valimize, sağlık bakanlığımıza ve sağlık Müdürlüğümüze teşekkürlerimi sunar hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.
 
Editör: TE Bilişim