Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr Fatih Balcı, yapımı devam eden 30 yataklı Ulukışla Devlet Hastanesini ve bir kısmının yıkımı gerçekleşen mevcut hastaneyi ziyaret ederek yerinde incelemelerde bulundu. 

Balcı, incelemeler sırasında Ulukışla Devlet Hastanesi yönetimi , İnşaat Mühendisi Faruk Aslan ve Toki kontrolörü Ahmet Geçdal dan bilgi aldı.
İnceleme sonrasında açıklama yapan Balcı, Ulukışla Devlet Hastanesinin bitmek üzere olduğunu, mevcut eski hastanenin ise yeni hastane binası biter bitmez en kısa sürede yıkılacağını söyledi

Mevcut Ulukışla Devlet Hastanesinin bölüm bölüm başka yerlere taşındığını söyleyen Balcı, şunları dile getirdi; “Bizler elimizden geldiği kadar burada kalması gereken ve acil müdahale gerektiren hastalar için bazı bölümleri devreden çıkartmayacağız. Burası E 5 yolunun içinden geçtiği bir ilçe ve trafik kazaları yoğun olarak yaşanıyor. Acil müdahale gereken hastalarımız içinse tüm hizmetlerimizi burada sürdüreceğiz. Biz buradayız ve elimizden geldiği kadar şartlarımızı zorlayarak tedbirlerimizi alıyoruz’’ dedi.

Mevcut Ulukışla Devlet Hastanesinin yeni binasına bir kaç ay içinde taşınabileceğini ifade eden Balcı, "Bizler hizmeti en iyi nerede veririz onun telaşı içindeyiz. Ulukışla Devlet Hastanesiyle bakanlığımızın çalışmaları şu anda devam ediyor. En kısa zamanda yeni binası hizmete açılacak ve Ulukışla otel standartlarında modern hastane binasına kavuşmuş olacaktır’’ diye konuştu.


Editör: TE Bilişim