Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık Sen Niğde Şubesi “Sağlıkta Birlik Gecesi” düzenledi.

Niğde Tolunay Düğün Salonunda yapılan “Sağlıkta Birlik Gecesi”ne Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcıları İsmail Türk ve Ümit  Turhan, MHP Niğde İl Başkanı Ali Güngör, MHP Merkez İlçe Başkanı Yunus Yıldız ve yüzlerce sağlık çalışanı  katıldı.

Program öncesi kısa bir konuşma yapan Türk Sağlık Sen Niğde Şube Başkanı Adnan Özer; Bu yemekli müzikli eğlence programını düzenlenmekteki amacımız, sağlıktaki şiddet, yoğun nöbet, personel sıkıntısından dolayı böyle bir etkinlik yaptık. Bugün salonlardayız ama Türk Sağlık Sen hiçbir zaman böyle salonlarda olmadı. Biz sendikacıların eylem alanı olan alanlardaydık. Ancak alanlara biliyorsunuz yüreği yetenler gider. Gücünü bakanlar ve idarecilerin koltuk atlarından alanlar eyleme gidemez gidememişlerdir. Yetkisiz ve etkisiz sendikadan artık yetkiyi almamız gerekiyor. Bizim tabi ki 5 yıldızlı otellerde toplantımıza katılan Cumhurbaşkanımız yok, Başbakanımız da olmadı, Sağlık Bakanımız da olmadı. Gücünü makamını bir sendikaya esir etmiş idarecilerimiz de yok. Kim var sizin gibi dik duruşlu, onurlu, güvenli Türk Sağlık Sen üyeleri, Türkiye Kamu-Sen üyeleri var arkadaşlar.  Biz gücümüzü sizden alıyoruz, onun için hep meydanlardayız. Yine meydanlara ineceğiz.

Türk Sağlık Sen Gene Başkan Yardımcısı Ümit Turhan Türk Sağlık-Sen 105 bin üyesi ile dimdik ayakta. Bizim birilerinin yaptığı gibi makam, mevki, tayin, terfi yapmıyoruz. Böyle bir iddiamızda yok zaten ama buna rağmen Türkiye Genelinde 105 bin inanmış sağlık çalışanı bizimle hareket ediyor. Niğde’de ise 650 kişi bu rakamlar küçümsenecek  rakam değil. İşyerlerinde sizler daha  iyi biliyorsunuz, sizlere yapılan baskıları, zulümleri, ötekileştirmeleri, mobingleri ama bütün bunlara rağmen siz Türk Sağlık-Sen’i seçtiniz. Doğru yaptınız Gazi Mustafa Kemal Atatürk “ Geldikleri gibi gidecekler” demişti Kurtuluş Savaşımızda. Bunlar da arkadaşlar çok yakındır geldikleri gibi gidecekler” diyerek sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekerek konuşmasını tamamladı

Türk Sağlık-Sen Niğde Şubesin yemekli eğlence etkinliğinde Genel Başkan Yardımcılarından İsmail Türk’de kısa bir konuşma yaptı.

Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk; Mücadelenin artık zirve yaptığı bir süreçteyiz.   15 Mayıs kamu çalışanlarına iki yılın hesabının verileceği ve 7 Haziran’da bu ülkenin nereye gideceğinin tespit edileceği yakın günleri inşallah göreceğiz. Birlik ve beraberliğin zirve yaptığı ve Türkiye Kamu-Sen’in 450 bin üyesi, Türk Sağlık- Sen’in 105 bin üyesi bir duruş, bir mücadele ruhu geliştirmiştir. İşte burada bir cesaret gösterip dik duruş gösteren siz değerli arkadaşlarımız inanın tarih bu onurla nasıl bir mücadele verildiğini yazdığında mutlaka sizler olacaksınız. Çünkü makam ve mevki bekleyenler, bugün o koltuklarda emanetçi olarak oturuyor. Makam mevki diyenler dün beraber çalıştığı arkadaşına bugün  eziyet ediyor. Makam mevki diyenler bugün bu ülkeyi yönetenlerin yanlışlarına bile şakşakçılık yapıyor. Türkiye’nin 81 vilayetini ziyaret ediyoruz. Biz masa başı sendikacılık yapmadık. Sağlık çalışanının, kamu çalışanının yanında olduk. Mücadelemiz için hepimiz bedel ödeyerek bu hale geldik. Bu 14 yıldan beri yok etmeye çalışanlar başaramadılar. Bu birliktelik, bu yürüyüş önümüzdeki dönemde sayısal olarak daha da çoğalacaktır”dedi

Konuşmalardan sonra yemek ikram edildi. Etkinlikle üyelere çeşitli hediyeler verilirken müzik eşliğinde oynanarak eğlenildi.


 

http://www.borhaber.net/saglik/turk-saglik-sen-saglikta-birlik-gecesi-yapti-h16197.html

Posted by Bor Haber on 28 Mart 2015 Cumartesi
Editör: TE Bilişim