KAMUSEN’e bağlı Türk Sağlık Sen Niğde Şube Başkanı Soner Kırman bir basın açıklaması yaptı.
 
Kırman açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
 
Geçen yıl vefat eden ve sendikamız üyesi olan  arkadaşımız adına açtığımız ve vefatından sonra mirasçıları adına Türk Sağlık-Sen olarak yürüttüğümüz dava da, Aksaray İdare Mahkemesi, idarenin yaptığı işlemi hukuka aykırı buldu. 

         Aksaray İdare Mahkemesi, bitirdiği son yükseköğrenim kurumuna göre intibakı yapılan ancak daha sonra çalıştığı kurum tarafından bu intibakı iptal edilen üyemiz  açtığımız  davada, idarenin yaptığı işlemi hukuka aykırı buldu.
         Mahkeme, dava açıldıktan  sonra vefat eden arkadaşımızın mirasçılarına, intibakın kaldırılmasının ardından maaşından yapılan kesintilerin yasal faiziyle ödenmesine hükmetti.
         İl Sağlık Müdürlüğünde Sağlık Memuru olarak görev yapan arkadaşımız, önce 2 yıllık Açıköğretim Fakültesi Sağlık İşletmeciliği Bölümünü, daha sonra da aynı fakültenin 4 yıllık işletme bölümünü bitirdi.
         Sağlık Bakanlığı, üyemizin bitirdiği son yükseköğretim kurumunun, 2 yıllık Sağlık İşletmeciliği Bölümünün üst öğrenimi sayılarak buna göre intibakının yapılması istemini yerinde bularak, maaşında buna göre bir düzenleme yaptı.
         Daha sonra aynı durumdaki diğer memurların benzer başvuruları üzerine, YÖK
        Bunun üzerine Türk Sağlık-Sen olarak , üyemiz  adına bakanlığın bu işleminin iptali için Aksaray İdare Mahkemesi'ne dava açtık.
         Sendikamız üyesi ve İşyeri temsilcimiz olan sevgili arkadaşımızın dava açıldıktan bir süre sonra vefat etmesi üzerine, davayı mirasçıları olan eşi ve oğlu adına takip ettik. 08.03.2011 tarihinde sonuçlanan dava da;
         Aksaray İdare Mahkemesi, üyemizin  bir üst öğrenim için intibakının yapılması istemiyle başvuru yaptığı sırada,
YÖK
        
YÖK
         Mahkeme, bu gerekçelerle Sağlık Bakanlığı'nın söz konusu işleminin iptaline, üyemizin ve merhum arkadaşımızın  maaşından intibakın iptali sonrası yapılan kesintilerin, vefat ettiği tarihe kadar yasal faiziyle birlikte ödenmesi gerektiğine hükmetti. Bu vesile ile;
         Türk Sağlık-Sen olarak, dava sürecinde  vefat eden değerli üyemizin hak arama mücadelesine mirasçıları adına devam ederek,onun aziz hatırasına ve emanetlerine  saygımızın hep devam edeceğini gösterdik. Sendika olarak sadece üyelerimizin değil, ailelerinin de yanındayız.
'ün daha sonraki bir kararla bundan dönmüş olmasının, üyemizin intibakının iptaline sebep olamayacağı, kazanılmış hakkın korunması gerektiği vurgulanarak, Sağlık Bakanlığı'nın dava konusu işleminde bu nedenle hukuka uyarlık bulunmadığı bildirildi. 'ün Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümünün, iki yıllık Sağlık İşletmeciliği Bölümünün üst öğrenimi olduğuna ilişkin kararı bulunduğuna dikkat çekildi. 'ün bu konuda farklı kararları bulunduğunu göz önüne alan kurum, Sağlık Bakanlığı'ndan görüş istedi.Sağlık Bakanlığının da görüş değiştirerek, söz konusu yükseköğretim kurumunun, 2 yıllık Açıköğretim Fakültesi Sağlık İşletmeciliği Bölümü'nün bir üst öğrenimi olmadığını bildirmesi üzerine de üyemizin  intibakı iptal edilerek maaşından kesinti yapıldı.
         HİÇBİR KAZANIMIN SEVİNCİ, ONU KAYBETMİŞ OLMANIN HÜZNÜ ÖNÜNE GEÇEMEYECEĞİ BİLİNCİ  ile, sevgili kardeşimize yüce Mevla dan rahmet diliyorum.
         Kamuoyuna saygılarımla.

Editör: TE Bilişim