Türk Sağlık Sen Niğde Şube Başkanı Adnan Özer, Geçtiğimiz günlerde sağlık teşkilatına yapılan yönetici atamalarıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında yapılan atamaların tecrübeden uzak olduğunu belirtti.

Özer yaptığı yazılı basın açıklamasının devamında, “   Geçtiğimiz günlerde İlimiz Sağlık Teşkilatına bir takım yönetici atamaları yapılmıştır.  Yapılan bu atamaların tamamen liyakatten, tecrübeden uzak belli bir sendikanın güdümünde, gerçekleştiği aşikar olup, diğer sağlık çalışanları tamamen yok sayılarak, yandaşlık aylayışı adeta tavan yapmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası söylediği birleştirici “Yenikapı Ruhu “’ndan uzak olan bu atamalar, yandaş Sendikacılık anlayışı ile adeta “Tuz Ruhu” na dönüştürülmüştür. Yandaş Sendika; üyelerinin hak ve menfaatlerini aramak yerine sendikacılığı kendilerine koltuk kapmak makam ve mevki sağlama yeri olarak dünyada eşi benzeri olamayan bir sendikal anlayışı benimsemişlerdir. Yapılan bu atamalarda bir kez daha ötekileştirme , yandaşlık , ayrıştırıcılık  tavan yapmış, liyakat , deneyim , hak ve adalet unutulmuştur. En çokta Haktan Hukuktan Adaletten bahseden İlimiz siyasetine yön veren siyasetçiler ve Sağlık Yöneticileri bu durumu görmezden gelerek, sağlık çalışanlarının çalışma barışı hiçe sayılmış, motivasyonu bozulmuş, sağlık çalışanların arasında kendilerine haksızlık yapıldığı kanısı yaygın bir düşünce haline gelmiştir” dedi.

Özer; “ Buradan İlimizi yöneten Sayın Sağlık Müdürümüze ve Sayın Sağlık Bakanımıza birkaç sorumuz olacak. Yapılan bu atamalardaki kriterleri nasıl belirlediniz? İsimleri bir torbaya atıp kuramı çektiniz? Yandaş sendika dışındaki sağlık çalışanları yetersizmi? Yetersiz ise Yandaş Sendikanın dışındaki sağlık personelinin verimliliklerini artırmak adına hizmet içi eğitim vermeyi düşünüyormusunuz? Sözde sendika yönetici ve temsilcilerinin özellikle yer bulduğu bu atamalarla İlimiz sağlık teşkilatının bir arpa boyu yol alması bile imkansız olup, biran önce bu atamaların iptal edilerek, yeniden geniş kesimlerinde değerlendirildiği hakkaniyet ve liyakat çerçevesinde yeni atamaların yapılmasını umuyor, Niğde Kamuoyunun taktirlerine sunuyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim