Niğde Ömer Halisdemir Üniversite Tıp Fakültesi Öğrencilerinin oluşturduğu Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü üyeleri sağlıkta iyilik hareketi anlayışı ile yola çıkmış bir öğrenci topluluğudur.

İlimizde yeni açılan fakültelerden bir olan Tıp Fakültesi üçüncü eğitim-öğretim yılını yaşamaktadır. Halkla birlikte olmayı amaçlayan kulüp öğrencileri, bu kapsamda NÖHÜ Tıp Fakültesi öğrencileri olarak 22 Aralık 2019 Pazar günü Ömer Halisdemir Meydanı’nda “ Bu Sokakta Sağlık Var” sloganı ile Sağlık Sokağı etkinliğini gerçekleştirdiler.

Sağlık Sokağı etkinliğinde 20 tıp Fakültesi öğrencisinden oluşan Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü üyeleri 150 vatandaşın tansiyon ölçümü, şeker ölçümü ve vücut kitle indeksi ölçümü yaparak akılcı ilaç kullanımı konusunda anket çalışması yaptılar.

Ayrıca etkinlik kapsamında etkinlik çadırını ziyarete gelen Niğde halkına diyabet, tuz kullanımı ve obezite hakkında bilgilendirme yaparak yaşam standartlarını yükseltmelerini sağlayacak tıbbi tavsiyelerde bulundular.

Üniversite-Şehir bütünleşmesi açısından bu tür etkinliklerin önemine değinen Genç Yeryüzü Doktorları Kulüp Başkanı, NÖHÜ Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencisi Emine AYDIN kendilerinin bu etkinliği gerçekleştirmelerinde alan, çadır ve malzeme desteği sağlayan Niğde Belediyesi çalışanlarına teşekkür ederek, bu tür etkinliklere önümüzdeki süreçte de devam edeceklerini belirtti.     

Editör: TE Bilişim