Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Emekli Hakim Hürrem Kubalı’nın katkıları ile yapılan “Süheyla-Hürrem Kubalı Sağlık Merkezi”nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılış törenine, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Milletvekilleri Selim Gültekin ve Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Emekli Hakim Hürrem Kubalı ve eşi Gülten Kubalı ile davetliler katıldı.

Açılış programında açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasına, “Sayın valimizin de katılımıyla yaklaşık 1.5 yıl önce hayırsever Hürrem Kubalı bey ile imzaladığımız protokol kapsamında yapılan “Süheyla-Hürrem Kubalı Sağlık Merkezi”ni açıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

“Üniversite, akademik birimleri ve programları, öğrencileri, mezunları ve paydaşlarıyla her geçen gün gelişmekte, büyümekte ve güçlenmektedir. Üniversitenin TÜBİTAK Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksinde ilk 50 arasında yer alması ve ODTÜ tarafından bilimsel olarak yapılan değerlendirmede en hızlı yükselen devlet üniversiteleri arasına girmesi bunun en açık göstergeleridir” diyen Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Öncelikli hedefimiz her iki değerlendirmede de kısa dönemde ilk 50 içinde kalıcı olmak ve uzun dönemde ise bu sıralamalarda üniversitemizi daha da üst sıralara çıkarmaktır” diye ekledi.

Üniversiteye hayırsever olarak ilk katkının Şahenk Ailesinin Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi ile uygulama alanlarını yaptırması ile başladığı belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, ikinci desteğin “Hayırlı işlerde birbirinizle yarışın” ilkesini rehber edinmiş hayırsever Hürrem Kubalı tarafından yapıldığını ifade etti ve “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ni tercih ettiği için kendisine teşekkür ediyorum ve Allah hayırlarını kabul etmesini temenni ediyorum” sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Emekli Hakim Hürrem Kubalı ise programda yaptığı konuşmasında, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’ten, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’den ve Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’dan, yatırım yapma konusunda aldığı destekten bahseden Hürrem Kubalı, “Sağlık merkezimizde çalışacak tüm personelimize başarılar diliyor, sağlık sorunlarına çözüm aramaya gelecek başta öğrenciler olmak üzere üniversitemiz camiasına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda konuşma gerçekleştiren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Niğde için çok değerli bir marka olduğu belirtti ve “Niğde’yi bir taç olarak düşünürsek, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bu taçtaki pırlantadır” dedi.

“Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler Üniversitemizde yetişiyor. Bu nedenle üniversitemizi çok daha fazla önemsiyoruz” dedi ve Niğde Belediyesi olarak Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne yapılacak her türlü yatırıma sonuna kadar destek olacaklarını vurguladı.

Açılış törenine katılan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de burada yaptığı açıklamasında, “Bugün burada Niğde’ye geçmişte değer katmış birçok aileye mensup kişiler ile bir aradayız. Niğde’nin kültürünü anlatıyoruz ancak Niğde’nin gelişmesine katkı vermiş insanları, aileleri anlatmaya ciltler yetmez. Kubalı ailesi de bu ailelerden birisidir. Kubalı adının üniversitede yaşaması önemli bir değer. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet ile doğan yeni ülkemizde nereden nereye gelindiğinin bilimesi de şart. Geçmişte eczacımız ve doktorumuz yabancıydı. Mustafa Kemal Atatürk sayesinde şuanda eczacımız ve doktorumuz Türk. Bu bağlamda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı şimdiden kutluyorum. Vatanımızı kurtararak bizlere bırakanların tümünü rahmet ile anıyorum” dedi.

Niğde Milletvekili Selim Gültekin konuşmasına, “Artık Türkiye’nin farklı bölgelerinde hizmet verecek doktorlarımız ilimizde yetişecekler” diyerek başladı ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın, sözüne vesile olacak çok değerli bir yapı olmuş. Bu yapının oluşmasına katkı sağlayan Kubalı ailesine teşekkür ediyorum. İnşallah “Süheyla-Hürrem Kubalı Sağlık Merkezi” örnek olur ve ilimize daha çok yatırımlar gelir. Üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum” sözlerini kullandı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek ise programda yaptığı konuşmasına, “Hayırseverler tarafından gerçekleştirilen yatırımların devletimizin de kamu hizmetlerini yerine getirmede kendisini daha güçlü hissediyor ve üzerindeki yük azalıyor” diyerek başladı.

“Gerek Niğde’de bulunan gerekse başka yerlerde yaşayan hayırseverlerimizi de bu tür yatırımlar yapmaya davet ediyorum. Bu hizmetler ile Üniversitemiz ve Niğdemiz daha hızlı gelişecek ve markalaşacaktır” diyen Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, “Süheyla-Hürrem Kubalı Sağlık Merkezi”ni Niğde’ye kazandıran Hürrem Kubalı ve ailesine teşekkürlerini iletti.

Açılış töreni, protokol üyelerinin “Süheyla-Hürrem Kubalı Sağlık Merkezi”nin açılış kurdelesini kesmesinin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim