Niğde İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün yürütücüsü olduğu "SODES İle Umut Işığı" adlı projenin açılışı   Bor TOKİ Evleri içerisinde bulunan Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde  yapıldı. 

Haber: Burcu Çopur

Galoş ve takı üretiminin yapılacağı projenin açılışına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk, Niğde Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan, Kamu Hastaneleri  Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, Bor OSB Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu ile bazı daire amirleri, vatandaşlar katıldı. 

Açılış öncesi Vali Necmeddin Kılıç sağlık teşkilatının son zamanda önemli işler başardığını belirtti ve projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 

Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü " SODES ile Umut Işığı" isimli projenin açılışında konuşan Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bilgehan Öztürk'de Toplum Ruh sağlığı merkezlerinin kuruluş amacını açıklayarak başladığı konuşmasında ; 
Merkezimizde kayıtlı bulunan 111 hastamız İl Merkez, İlçeler, Kasaba ve Köylerden her gün evlerinden araçlarla alınarak TRSM’ye getirilmekte, sürekli burada görevli olan psikiyatri uzmanı, psikolog, hemşire, iş-uğraş terapistleri tarafından günlük tedavi ve takipleri, bireysel danışmanlık hizmetleri, grup psikoterapileri, Psikososyal beceri eğitimi, resim terapisi, müzik terapisi gibi etkinlikler yapılmakta, öğle yemeği, film gösterimi, hobi bahçesi, spor salonu vb. hizmetler verilmektedir. Hasta ve yakınlarından bu hizmetler karşılığında herhangi bir ücret talebinde bulunulmamaktadır.

 

Bizde Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak burada tedavi gören hastalarımızın tedavilerine  katkıda bulunmak, ruh sağlığı hizmetlerinin 1. Basamak Sağlık Hizmetleri ile bir bütün olduğunu  vurgulamak amacıyla Niğde Valiliğimizin desteklediği “SODES İle Umut Işığı” adlı projemizi hazırladık ve projemiz kabul edilerek burada faaliyete geçti. Toplamda 7 ay sürecek projede kapsamında Merkezimizde kayıtlı olan hastalarımızdan 15 kişiye Takı Tasarımı, 15 kişiye de Galoş Üretimi Kursu verilmekte  ve her kursiyere aylık 40 ar TL ücret ödenmektedir. İki Usta Öğreticimiz nezaretinde  Merkezimizdeki hastalarımız pazartesi, salı günleri Galoş Üretimi, Perşembe, Cuma günleri de takı tasarımı eğitimi almaktadır. Üretilen takılarımız proje bitiminde sergilenecek ve üretilen galoşlarımız da merkezimizin giderlerini karşılamakta olan Niğde Devlet Hastanesine teslim edilecektir.

 Bu projenin hazırlık aşamasında desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Necmettin Kılıç Beyefendiye, Sayın Vali Yardımcımız Hacı İbrahim Türkoğlu Beyefendiye, projede emeği geçen Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Program ve Kanser Şube Müdürü Serpil ÇAYMAZ’a, Ruh Sağlığı Programları ve Tütün ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Birim Sorumlusu Özgür VELİOĞLU’na, Proje Koordinatörü Çocuk Gelişimci Handan Cesur ÇEK’e, Niğde Valiliği Proje Birimine ve Emniyet Müdürlüğü Proje Birimi çalışanlarına desteklerinden dolayı  teşekkür ederiz."dedi. 






Editör: TE Bilişim