Baba Ömer Akdemir, oğlunun ambulansla sevk edilmediği için öldüğünü iddia ederek, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. A.H.'dan şikayetçi oldu.


Kayseri Kocasinan İlçesi'nde oturan fabrika işçisi Ömer ile ev hanımı Nazire Akdemir'in 17 Haziran'da dünyaya gelen çocukları Mehmet Efe, annesi Nazire'nin düğün için gittiği Niğde'nin Çiftlik İlçesi Azatlı kasabasında'nda hastalandı. Kocası Kayseri'de bulunan anne Nazire Akdemir, oğlunu Niğde Çiftlik'teki hastaneye götürdü. Mehmet Efe'nin durumunun kötü olması nedeniyle, ilçe hastanesinden ambulansla Niğde Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

'ANNE AMBULANS İSTEDİ, DOKTOR VERMEDİ' İDDİASI

Mehmet Efe'yle Niğde Devlet Hastanesi Çocuk Polikliniği'nde Uzman Dr. A.H. ilgilendi. Dr. A.H., kan tahlili ve akciğer filmi sonucuna göre 'Safra yolu atnezisi' (safra yollarının gelişememesi) tanısı koyduğu Mehmet Efe'yi, ileri tetkik ve tedavi için Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Gastroentroloji Hepatoloji bölümüne sevk etti. Anne Nazire Akdemir, oğlunun Niğde'den ERÜ tıp Fakültesi'ne ambulansla götürülmesini istedi. İddiaya göre, Uzman Dr. A.H anneye, sevk için gönderdikleri ambulansların geç geldiğini, bu nedenle bebeği kendi olanaklarıyla Kayseri'ye götürmesini söyledi. Nazire Akdemir, Kayseri'de bulunan eşi Ömer Akdemir'e de bilgi vererek, kucağında hasta oğluyla birlikte şehirlerarası bir otobüsle Kayseri'ye geldi.

YOLDA ÖLDÜ

Servis ile terminalden şehir merkezine yola çıkan Nazire Akdemir, oğlunun fenalaştığını görünce yakında bulunan Hacı Ahmet Özeşsiz Aile Sağlığı Merkezi'ne girdi. Mehmet Efe'ye burada önce aile hekimi Dr. Mustafa Sevim, daha sonra çağrılan 112 sağlık görevlileri müdahale etti. Yaklaşık 1 saat hayata döndürülmeye çalışılan Mehmet Efe'nin yolda öldüğü belirlendi.

BABANIN İSYANI

Oğlunun acı haberini alan baba Ömer Akdemir, Aile Sağlığı Merkezi'ne koştu. Oğlunun ihmal nedeniyle öldüğünü iddia eden baba Ömer Akdemir, "Oğlum Niğde Devlet Hastanesi'nden Kayseri'ye sevk edilmiş. Eşim, doktordan ambulans istemiş ancak doktor eşimi hem 'Sen geri zekalımısın' diye azarlamış, hem de 'giden ambulans geri gelmiyor' diye ambulans vermemiş. Oğlumun yeni doğan sarılığı vardı. Sarılık nedeniyle Kayseri'de özel hastaneye, Eğitim Araştırma Hastanesi Doğumevi Kliniği'ne, Emel Mehmet Tarman Çocuk Hastanesi'ne götürdük. Tahlillerinde hiçbir şey çıkmamıştı. Başka da bir rahatsızlığı yoktu" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Minik bebeğin cesedi otopsi için Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna götürüldü. Otopside Mehmet Efe'nin ölüm nedeninin belirlenemediği, alınan örnek parçaların Ankara Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak patolojik incelemeler sonucunda kesinleşeceği belirtildi. Ömer ve Nazire Akdemir, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Arslantürk'e verdikleri ifadelerde Niğde Devlet hastanesindeki Uzman Doktor A.H.'dan şikayetçi oldu. Mehmet Efe, otopsinin ardından defnedilmek üzere Niğde'nin Çiftlik ilçesine götürüldü. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.



Editör: TE Bilişim