Niğde  Sağlık  Müdür  Yardımcısı  Paşa Mehmet Erol, sigara yasağına karşı denetimlerin 7 gün 24 saat devam ettiğini bildirdi. 

Erol, Dünya Sigarayı Bırakma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, sigara kullanımının, halk sağlığını tehdit eden ve mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorun olduğunu belirtti. 

2024 yılına kadar sigaranın neden olduğu hastalıklardan ölen insanların sayısının 150 milyonu bulacağının tahmin edildiğini ifade eden Erol, şunları kaydetti: 

"Sigara kullanımı toplum sağlığını tehdit ederken bu konu ile mücadelede akıldan çıkartılmaması gereken önemli diğer bir nokta ise sigaranın kişi ve ülke 
bütçesine  verdiği büyük zarardır. Bu açıdan bakıldığında onlarca kronik ve öldürücü hastalığa neden olan sigara bağımlılığı ile savaş ve genel olarak tütün kontrolü konusu halkın sağlığının geliştirilmesi alanında en öncelikli konudur. Ülkemizde sigaraya karşı mücadelede, özellikle kamusal alanda sigara kullanımının önlenmesine yönelik 'Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Yasa' önemli bir aşamadır. Dumansız hava sahası konusunda farkındalık ve bilinçlendirme yaratılması pek çok bakımdan önemlidir. Bu konuda ülkemizde kamu kuruluşlarının yanı sıra pek çok sivil toplum örgütü de halkı bilinçlendirme çalışmaları yapmaktadır." 

Tütün ve tütün ürünleri denetimi faaliyetlerini icra etmek üzere müdürlük bünyesinde Tütün Kontrol Birimi kurulduğunu hatırlatan Erol, birimde 7 gün 24 saat vardiya usulü denetim faaliyetlerinin devam ettiğini kaydetti. 

Erol, 10 personelin görev yaptığı denetim ekibinin 2011 yılında 19 bin 899 iş yerinde denetim yaptığını, 310 iş yerine tutanak tutulduğunu ve 127 kişiye ceza yazıldığını sözlerine ekledi. 




Editör: TE Bilişim