Niğde Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk, Niğde'de obezitenin önemine dikkat çekmek amacıyla "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" temalı yürüyüş etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.


Öztürk, etkinliğin 29 Aralık Pazar günü saat 11: 00'de Gümüşler Kasabasında Belediye binası önünden başlayacağını ve Gümüşler Manastırı önünde sonlanacağını ifade etti.


Öztürk yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Obezite tedavisi, bireyin kararlılığı ve etkin olarak katılımını gerektiren, tedavisi zorunlu, uzun ve süreklilik isteyen bir süreçtir. Obezite tedavisinde amaç, gerçekçi bir vücut ağırlık kaybı hedeflenerek, obeziteye ilişkin morbidite ve mortalite risklerini azaltmak, bireye yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırmak ve yaşam kalitesini yükseltmektir. Düzenli fiziksel aktivite, sadece enerji dengesinin düzenlenmesinde değil, obezite ile gelişen sağlık risklerinin ve bu risklere bağlı ölüm hızının azaltılmasında da önemli bir role sahiptir. Egzersiz tedavisi ile bireylerin tıbbi beslenme tedavisini destekleyici nitelikte zayıflamaları ve tekrar ağırlık kazanımlarının önlenmesi sağlanmaktadır. Obezitenin önemine dikkat çekmek, obeziteye bağlı sağlık riskleri azaltmak amacıyla Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile ortaklaşa 29.12.2013 tarihinde saat 11: 00 de İlimiz Gümüşler Kasabasında Belediye binası önünden başlayıp, Gümüşler Manastırı önünde sonlanacak olan "Sevdiklerimizle Sağlığa Yürüyoruz" temalı yürüyüş etkinliği düzenlenecektir. Sayın Valimiz Necmeddin Kılıç'ında teşrif edeceği yürüyüşümüze tüm halkımız davetlidir. Katılacak olan vatandaşlarımız için Niğde Valiliği önünden saat 10: 30'de araç kaldırılacaktır.


Ayrıca yürüyüş sonunda Niğde Belediye Başkanlığı tarafından çeşitli ikramlar yapılacak ve Kayseri'de hayatını kaybeden Niğde Üniversitesi öğrencileri için dua okunacaktır" dedi.







Editör: TE Bilişim