KESK’e bağlı SES Sendikası  Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız  sağlık çalışanlarına ödenen promosyon ödemeleri ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
 
Yılmaz Yıldız, açıklamasında;  Türkiye genelinde Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında (81 İlde)  275 bin Sağlık çalışan adına SAĞLIK SEN; imzaladıkları promosyon anlaşmasıyla 5 yıllığına maaşların ‘’ZİRAAT BANKASINDAN’’ yatmasını kabul ederek, yılda 475 TL promosyon bedeline razı olup yeni yılın başında sağlık emekçilerini yeniden zarara uğratmıştır. Aylık 39 TL taksitler halinde maaşlara (Ek) promosyon ücreti olarak yatacak olan bu miktarı, çalışanlar tarafından tepkiyle karşılanmıştır.

Türkiye genelinde şimdilik sadece KHB çalışanlarını kapsayan bu promosyona anlaşması gereği;  İllerde Banka Promosyon anlaşması süresi dolmayanlar süreleri bitinceye kadar devam edecek, anlaşma bittikten sonra da SAĞLIK SEN in imzalamış olduğu bu satış sözleşmesine dâhil olacaklardır. İleriki zamanlarda Halk Sağlığı Müdürlüğü/Sağlık Müdürlüğü vb kurumlarımızda da benzer tablolar yaşanabilir ( ! ) Şimdiden sağlık emekçisi arkadaşlarımızı uyarıyoruz.

Niğde Sağlık Müdürlüğü Bağlı Kurum ve Kuruluşlarını kapsayan Banka Promosyon anlaşmasının süresi 15/10/2015 tarihinde sona eriyor. İhale şartnamesi hazırlanarak yeniden ilimizdeki bankalara duyuru yapılıp ihaleye çıkılacaktır. 2010 yılı itibariyle yaklaşık 2000 kişi adına alınan promosyon bedeli aylık Nakit Akış toplamı 5.089.427,08 TL idi. Yani o dönem için her bir sağlık emekçisi arkadaşımız bir defada peşin olmak üzere yaklaşık olarak toplam 2,175 TL promosyon parası aldı.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı (KHB) çalışanların adına SAĞLIK SEN in bu yapmış olduğu anlaşmadan edinen promosyon bedelini zaten ilimizde 5 yıl önce sağlık emekçileri almıştı.

Beş (5) yıl önce 2 bin kişi için alınan 2,175 TL ile,

 beş (5) yıl sonra 275 bin kişi adına alınan 2,375 TL ve aynı zamanda promosyon ihalesinden kaynaklı mağduriyetlerin giderilmesi için yürütmüş olduğumuz Hukuksal/Eylemsel mücadelemiz sonucunda edinilmiş olan kazanımlarımızın değerlendirmesini sağlık emekçisi arkadaşların takdirine bırakıyor, sürecin takipçisi ve muhatabı olduğumuzu bir kez daha ilgililere duyuruyoruz”dedi
Editör: TE Bilişim