SES Niğde Temsilcisi Yıldız ; “ Kurtuluş yok, tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz” dedi.

Bilindiği gibi AKP’nin sağlıkta dönüşüm programı Aile Hekimliği uygulamasıyla başlayarak, Kamu Hastaneleri Birliği ile tamamlanmıştır. 2 Kasım 2011 tarihinde 663 sayılı KHK ile Kamu Hastaneleri Birliği süreci resmi olarak başlamış, bir yıl sonra da (2 Kasım 2012) genel sekreterlerin atanmasıyla fiilen süreç başlamıştır. Kamu Hastaneleri Birliği uygulamasının ilk saldırısı, birçok ilde taşeron şirketlere bağlı çalışanların bir kısmının işine son verilmesi olmuştur.

 

2013 yılının ilk günlerinde taşeron çalışanlara yeni yıl müjdesi olarak işten çıkarıldıkları tebligatı yapıldığı iş yerlerinden gelen bilgiler doğrultusunda öğrenmiş bulunmaktayız. İlimizde iş yerlerinden edindiğimiz bilgilere göre Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü ve TSM bünyesinde çalışmakta olan beş (5) arkadaşımızın işine son verildiğini biliyoruz.

 

Sendikamızın SES Genel Merkez 7. Olağan Genel Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda güvencesizlerin örgütlenmesi adı altında sağlık ve sosyal hizmet işkolunda çalışanların ortak örgütlenmesi gerekliliği üzerinden tüm çalışanların sendikamıza üye olabilecekleri kararı alınmıştır. Dolayısıyla, bugün itibari ile işten çıkarılan taşeron çalışanların sorunlarına sahip çıkarak, dayanışma kültürü içerisinde işlerine geri dönmeleri için birlikte mücadeleye davet ediyoruz. İşsiz bırakılan çalışanların sahiplenilmesi ile birlikte daha önce bu konuda kazanılmış emsal teşkil eden davalar ışığında hukuksal yardım için SES Niğde Temsilciliğinden destek sağlanacaktır. Bu kapsamda, işinden atılan Niğde de ki tüm taşeron şirketlere bağlı emekçileri sorunlarının çözümü konusunda sendikamıza gelmelerini ve kendilerine her konuda destek olacağımızı belirtmek isteriz.

 

Editör: TE Bilişim