Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel yaptığı açıklamada; Niğde İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine yeni atanarak göreve başlayan memurlara yönelik temel ve hazırlayıcı eğitimler Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde verilmeye başlandı.
 
Temel ve Hazırlayıcı Eğitimin amacı; aday memurlarımızın milletimizin hizmetinde olarak, tarafsızlık ve eşitlik ilkelerine bağlı kalarak, kamu hizmetlerinin gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanarak, hizmetlerin zaman ve kaynak israfına meydan vermeden en verimli bir şekilde yerine getirilmesini sağlayacak şekilde, güler yüzlü, yol gösterici, vatandaşa daima yardımcı, disiplinli ve bilgili memur yetiştirmektir.
 
Devlet Memuru olarak atananlar, 657 sayılı Devlet memurları Kanunu’na göre aday memur statüsünde Aday Memur Eğitimine tabi tutulup ve ardından uygulanan sınavlarda başarılı olmak kaydıyla, asil memur olarak çalışmaktadırlar. Bütün kamu kurumlarında olduğu gibi Müdürlüğümüze bağlı birimler ile Sağlık Bakanlığına Bağlı Kuruluşlarda da aday memurlar, ilgili kanunlar çerçevesinde Temel Eğitim ve Hazırlayıcı Eğitime tabi tutulacaktır.
 
Temel ve Hazırlayıcı Aday Memur Eğitimleri 01 Kasım 2016 tarihin de başlayacak ve Temel Eğitim Sınavı 22 Kasım 2016 tarihinde yapılacaktır. Başarılı olan adaylar 06 Aralık 2016 tarihinde başlayacak olan Hazırlayıcı Eğitimine tabi tutulacak ve 03 Ocak 2017 tarihinde Hazırlayıcı Eğitim Sınavı yapılacaktır. Söz konusu eğitime toplam 94 aday memur katılacaktır. Eğitimler ve sınavlar Niğde Devlet Hastanesi eğitim salonunda yapılacaktır
 
Mesleğe ilk adımını atan aday memurlarımızın almış olacakları bu eğitimlerin faydalı olması temennisiyle, tüm aday memurlara yeni görevlerinde başarılar dilerim" dedi. 
 
Editör: TE Bilişim