Kamusen’e bağlı Türk Sağlık Sendikası Üyeleri Niğde Ömer Halisdemir Meydanında basın açıklaması yaptılar.

Meydanda daki basın açıklamasında Türk Sağlık Sen Niğde Şube Başkanı Adnan Özer bir çok iddiada bulundu.

İDDİALARA AÇIKLAMA BEKLENİYOR

 Adnan Özer, İl Sağlık Müdürü, hastanelerin idarecileri ve özellikle isim vermeden Ak Parti yanlısı Memur-Sen’e bağlı Sağlık Sen’e tepki gösterdi. Baskıdan, ayrımcılığa, haksızlıktan, mobing uygulamasına, yağlı, ballı, kaymaglı nöbet ve görevlendirmelere de kadar adeta soruşturma ve savcılık konularını içeren bir basın açıklaması yaptı. Yerel basının ilgi göstermediği açıklama çok konuşulacak.  

Bu sert açıklama ve iddiaların ardından Sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısı, İl Sağlık Müdürü, hastane yöneticileri ve Memur-Sen’e bağlı yetkili sendika olan Sağlık Sen’den açıklama bekleniyor.

Türk Sağlık sen Genel  Başkan Yardımcıları İsmail Türk ve  Mustafa  Köse’nin de katıldığı açıklamada konuşan Türk Sağlık-Sen Niğde Şubesi Başkanı Adnan Özer:
 Ülkemizin oldukça hassas bir dönem içerisinde olduğunu düşündüğümüz için biz böylesine hassas davranırken Sarı sendika şube başkanı sağlık benden sorulur güç bende ben yaparım gibi fütursuzca söylemlerde bulunmakta ve ne yazık ki bazı idareciler bu sendikacılık anlayışına sevda duyarak ayrım ve ötekileştirme yapmaya devam etmektedirler.

AYRIMCILIK, BASKI, ÖTEKİLEŞTİRME VE  MOBİNG
Böylesine talihsiz bir durum ne yazık ki Niğde’de yaşanmakta ve iş çığırından çıkmış bir haldedir. İl Sağlık Müdürü ve onun emrinde görev yapan bazı idareciler   yoğun bir biçimde adeta kendilerini sarı sendikaya ispatlamak gibi bir gayenin içine girmişler ve üyelerimize baskı uygulamaya başlamışlardır.  Ayrımcılık, ötekileştirme ve sendika üyelerimize üyelikten ayrılmaları için mobbing gibi işlere girişmektedirler.
Adaletlerinin terazisi öylesine kaymıştır ki, iltimas için Hemşireyi baş şoför olarak atama, Diş hekimini devlet hastanesine  başhekim olarak görevlendirme , Geçici görev üstüne geçici görev verme gibi mevzuata aykırı işlere bile girişilmekten imtina edilmemiştir. Hatta daha önce 112 istasyonuna 1 yıl süre ile geçici olarak görevlendirdikleri bir Acil Tıp Teknisyeni arkadaşımızın geçici görevi 11 arkadaşı ile sarı sendikadan istifa edip sendikamıza üye olur olmaz geçici görevi ne hikmetse çeşitli bahanelerle iptal edilmiştir. İçeriği boş ve gerçeğe aykırı soruşturma dosyalarıyla uzman hekimi üyemiz başka bir ilçeye tayin edilmiş hasta mağduriyeti bile düşünülmemiştir” dedi.

  
TÜRK SAĞLIK SEN ÜYELERİNE PSİKOLOJİK ŞİDDET UYGULANIYOR
Adnan Özer açıklamasının devamında; Özellikle Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi yalan ve iftiralarla kurguladığı senaryo üstünden üyelerimize baskı kurup bir çoğunu istifa ettirmiş istifa etmeyenlere ise adalet ve hakkaniyet ölçüsünü hiçe sayarak aşırı iş yükü , gereksiz yer değişiklikleri , haksız yere açılan soruşturmalar gibi uygulamalarla bu üyelerimize psikolojik şiddet uygulamaya devam etmektedir. Bu konu defalarca ilin yöneticilerine iletilmesine rağmen bu duruma çözüm bulmayıp adeta destek olmuşlardır.

SARI SENDİKAYA, BALLI KAYMAKLI NÖBETLER, AYRICALIKLILI GÖREVLEDİRMELER,
Biz sendikal rekabeti her zaman savunuruz ve isteriz ama ayrımcılık ve ayrıcalık gibi kamu çalışma düzeni ve huzurunu bile bozan  uygulamalar had safhaya ulaşmış olup Ek ödeme komisyonunda performans değerlendirmesi , maddi kazanç getirici işlerde görevlendirme yapılması, 112 lerde ki ballı kaymaklı yazılan nöbetler , polis okuluna yapılan görevlendirmeler gibi uygulamalar  sadece sarı sendika üyelerine  ayrıcalık tanınarak yapılmaktadır. Bu konuları bir çok kez il sağlık müdürüne iletmemize rağmen çözüm bulmamış hatta kayıtsız kalmıştır. Buradan açıkça uyarıyoruz. Hiç kimse kraldan çok kralcılık yapmasın, idarecilikle sendikacılığı harmanlamasın ve makamını kullanarak bu işlere bulaşmasın. Bunu yapanlar aynı zamanda bu devlete zarar verenlerdir.

Açıkça ilan ediyoruz ki bu kişiler hakkında Ankara’da dahil olmak üzere ilgili yerlere gerekli  müracaatlar yapılacaktır” dedi.

BELGELERİYLE  İFŞAA EDECEĞİZ
Türk Sağlık Sen Niğde İl Başkanı Adnan Özer açıklamasının son bölümünde; Bunu yapanlar neleri yıkıp bozmaya çalıştıklarına dikkat etmelidirler. Bu dönemde kamuda böyle işlere kalkışarak huzuru bozan ve çalışma barışını zedeleyenlere de fırsat verilmemelidir. Umarız bu konuda bu tür işlere kalkışanlar hakkında gereği yapılır. Bu kişiler yanlışlarından bir an önce dönmezlerse kendilerini belgeleriyle ifşa edeceğiz.  Devlete bu işi yapanları anlatarak Başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına da ileteceğiz.  Bu konuda gerekli başvuruları da yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” diyerek sözlerini tamamladı.



 
Editör: TE Bilişim