Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılan proje kapsamında, 81 ilde hizmet vermek için iki yıl önce yola çıkan Sağlıklı Yaşam Araçları, Niğde’nin en ücra yerlerine kadar gitmeye devam ediyor.

Niğde Sağlık İl Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu; “ Sağlık Bakanlığımızın çalışma ve kampanyalarından toplumun haberdar edilmesi ve sağlık okuryazarlığı farkındalığının arttırılması amacıyla hayata geçirilen Mobil Sağlık Platform Sistemleri (Sağlıklı Yaşam Araçları) Projesi kapsamında; Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığımızca Merkez TSM, Bor İlçe Sağlık Müdürlüğü, Çiftlik TSM, Çamardı TSM, Ulukışla TSM ve Altunhisar TSM tarafınca Aile Sağlığı Merkezlerinde, Entegre Hastanelerimizde, Okullarda , Kuran Kurslarında, kahvehanelerde ve halkın yoğun olarak bulunduğu açık alanlarda stant açılarak özellikle; Akılcı İlaç Kullanımı, Sağlık Okuryazarlığı, Sağlıklı Beslenme, Fiziksel Aktivite, Ağız ve Diş Sağlığı, Kalp Hastalıkları, Ergenlik, Çocuklarda Beslenme Bozukluğu, Obezite ile Mücadele, Diyabet ile Mücadele, Tuz Tüketiminin Azaltılması, Kişisel Hijyen, HT konularında sunumlar ve video gösterimi yapılmıştır” dedi.

sağlık konusunda il genelinde çalışmaların devam ettiğini belirten Müdür Dr. Değirmencioğlu, “Ayrıca çocuklara yönelik; Sağlıklı Çocuk Dergisi, Diş Fırçası ve Macunu dağıtımı yapılıp, Sağlık Okuryazarlığının arttırılmasına yönelik Mobil Sağlık Araçlarımızda çizgi film gösterimleri yapılmıştır. Eğitimlere yönelik vatandaşlarımıza el broşürü dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Çalışmalarımız il genelinde tüm hızıyla devam etmektedir” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim