Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında Halk Sağlığı Müdürlüğünden okullara bisiklet dağıtımı

Konu ile ilgili Halk Sağılığı Müdür Vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu yaptığı açıklamada‘’ Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı”  2014-2017 yıllarını içerecek şekilde güncellenmiştir. 2014-2018yıllarını kapsayan Onuncu Kalkınma Planı’nda da: “15 yaş ve üzeri nüfusta yeterli fiziksel aktivite yapanların oranının yüzde 62’ye çıkarılması” hedef olarak belirtilmektedir.

Bu hedefi hayata geçirmek için en iyi alternatiflerden birisi de vatandaşları bisiklet kullanmaya teşvik etmektir. Bisikletin alternatif bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı ülkelerde obezitenin çok daha az görüldüğü ve yaşam beklentisinin yüksek olduğu görülmektedir.

Gençlerimizi fiziksel aktivite yapmaya ve hareketli yaşama özendirmek, daha sağlıklı bir hayat ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 5. 6. ve 7. sınıflarda seçmeli spor dersini açan ve/veya “bisiklet modülü” dersini uygulayan okullarda öğrencilerce kullandırılmak üzere Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen bisikletler Halk Sağlığı Müdürlüğüne göndermiştir. Halk Sağlığı Müdürlüğüne ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanmış protokol kapsamında okullara bisiklet dağıtım  çalışmaları başlamıştır.

Daha sağlıklı bir hayat ve çevre için bisiklet kullanımını teşvik etmek üzere milletimizin en anlamlı günlerinden biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, Niğde Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Ertan DEĞİRMENCİOĞLU ve Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim YAŞAR tarafından okul öğrencilerine bisiklet dağıtımı yapılmıştır”dedi



Editör: TE Bilişim