Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği  tarafından hazırlanan “Palyatif Bakım Hizmetlerinde Avrupa Kalitesi” projesi çerçevesinde proje hareketliliği için İsveç’in Stockholm şehrine gidildi. 

12 - 23 Şubat tarihlerinde arasında gerçekleşecek olan proje hareketlilik  programına Niğde Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri  Uzm. Dr. Fatih Balcı olmak üzere  16 personel ve öğretmen, 16 öğrenci ile toplam 34 kişi katıldı.
Proje için Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile karşılıklı sözleşme imzalanmıştır. Kamu Hasteneleri Genel Sekreterliği  Koordinatörlüğünde yürütülecek olan projede,  ilimizde bulunan 3 Sağlık Meslek Liseleri  ortak olarak yer alıyor.

Hasta bakımlarında kalite standardını yükseltmek ve maksimum kalitede hizmet sunabilmek için hazırlanan proje  Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylandı ve Erasmus programı kapsamında sözleşme imzalandı.

Genel Sekreter Uzm. Dr. Fatih BALCI projeyle ilgili şunları söyledi. Balcı;” Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan hasta bakımları, hem hastalar için hem de yakınları için büyük önem arz etmektedir. Bu yüzden hasta bakımlarında kalite standardını yükseltmek ve maksimum kalitede hizmet sunabilmek için proje hazırladık. Projemiz Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylandı ve Erasmus programı kapsamında sözleşme imzalandı. İlimizde bulunan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi, Bor Sağlık Meslek Lisesi ve Özel Anlam Sağlık Meslek Lisesi ile  birlikte bir Konsorsiyum oluşturduk. Projemiz ile  alınacak olan eğitimden sonra geliştirilecek bakım modeli ile palyatif hizmetler, eğitimli, yetkin, multidisipliner bir ekip tarafından uygulanmış olacak ve hastaların bakım ve tedavisi, yeterli mesleki bilgi ve becerilere sahip hemşireler tarafından yapılmış olacaktır. İsveç'te bir üniversite hastanesinde yapacakları staj sayesinde  sosyal-kültürel ve mesleki alanda tecrübe ve deneyim kazanacaklar, alacakları uluslararası sertifika ile meslek hayatına  kalifiye bir personel olarak başlama fırsatı yakalayacaklardır.”dedi.

 
 
Editör: TE Bilişim