Niğde 112 Acil Çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi amacıyla yaklaşık bir yıldır devam eden farkındalık eğitimi kapsamında, ’Ambulansa Yol Ver, Yaşama Yol Ver’ sloganıyla Niğde’de faaliyet gösteren Toplu taşıma ve taksi durakları gezilerek bilgiler verildi.

S.S. 51 Nolu Niğde Şehir İçi Taşıyıcılar Kooperatifi ve taksi durakları gezerek bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Harun Yardımcı, Kamu Hastaneleri Başkan Yardımcısı Dr. Fulya Akkaya ve 112 Başhekimi Dr. Filiz Eroğlu ’ Ambulansa Yol Ver, Yaşama Yol Ver’ etkinliği hakkında bilgiler vererek farkındalık yaratmaya çalıştılar ve toplu taşıma araç sürücülerine özverili davranışlarından dolayı teşekkür ettiler.

Sağlık Bakanlığı’nın sağlık hizmetlerine ulaşılabilirliği ve kalitesinin arttırılmasına yönelik çalışmaları kapsamında acil sağlık hizmetlerinin sunumunda 112 acil çağrı hattının gereksiz aranmasının önlenmesi ve trafikte ambulansın geçiş önceliğine özen gösterilmesi konularında toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla öğrencilere yönelik düzenlediği eğitimler devam ettiğinin altını çizen İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç ‘ 112 Acil Çağrı Merkezleri’nin en önemli sorununun asılsız ihbarlar olduğunu söyleyerek, “112 Acil Çağrı Merkezleri hakkında gereksiz yere 112’yi aramamaları bizim için çok büyük önem arz etmektedir” dedi.

Ambulansların zamanla yarıştığını söyleyerek şoförlere tavsiyelerde bulunan Koç’ “Trafikte ambulansların geçişinde gerekli bütün kolaylıkları göstermelerini isterken gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti

Editör: TE Bilişim