Niğde Sağlık İl Müdürlüğü sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, kaliteli bir şekilde değerlendirilmesi, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması hedefi doğrultusunda başlatılan ‘Sıfır Atık’ projesine dahil oldu. 

Niğde Sağlı İl Müdürlüğü ana hizmet binası yürütülen Sıfır Atık projesi için atık ayrıştırma yapmak üzere plastik, cam, organik ve kağıt atıklarından oluşan iç mekan atık kutuları yerleştirildi. Özellikle kağıt ve plastik atıklarının yoğun olduğu Sağlık İl Müdürlüğünde atık yönetimi sayesinde israfın önüne geçilmesi, tasarruf ve ekonomik kazanç sağlanması, çevresel risklerin azaltılması ve “duyarlı tüketici” duygusunun geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Sağlık İl Müdürlüğü binasından çıkacak 1 ton kağıt atığının geri kazanımıyla 17 ağacın kesilmesinin önleneceği ve 12 bin 400 metreküp sera gazının engelleneceği, ayrıca 1 ton plastiğin geri kazanımı sonucunda 16 varil petrol ve 5 bin 774 kilowatt saat elektrik enerjisinden tasarruf edileceği kaydedildi.
Niğde Sağlık İl Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, “çevre yönetiminin tüm dünyanın en büyük sorunu haline geldiğini belirterek, israfın gündelik hayatı kuşattığını, bu sebeple çevre dostu bir yaşam modeline geçilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Değirmencioğlu, “Kurumsal kararlılık bireysel bilinç kadar önemlidir. Biz de Niğde Sağlık İl Müdürlüğü  olarak, atık bilincinin ve farkındalığın oluşması, sıfır atık kültürünün yaygınlaşması adına öncü kamu kurumu olacağız” dedi.
 
Editör: TE Bilişim