Niğde Sağlık İl Müdürlüğü Kamu Hastaneleri başkanlığımızca işitme engelli hastalar ile çalışanlar arasında iletişimi kurarak daha etkili ve verimli bir hizmet verebilmek amacıyla Niğde Sağlık İl Müdürlüğü eğitim salonunda işaret dili kurs eğitim verildi.

Sertifika almaya hak kazanan hemşire, odyolog, anestezi teknikeri ve diğer personel kadrosundaki çalışanlar Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde işitme engelli vatandaşlara hizmet verecekler. Sunulan sağlık hizmetinden en iyi şekilde faydalanmaları, sağlık problemlerini etkin bir şekilde anlatmalarında kolaylık sağlanması ve tedavilerinin ivedilikle yapılmasında etkin bir rol alacaklar. Aynı zamanda sertifikalı çalışanlar işitme engelli vatandaşın hastaneye başvuru yapması itibariyle sağlık probleminin ilgili alanı neresi olursa olsun ihtiyaç halinde acil servis, poliklinikler, ameliyathane, ağız/diş, iş ve işlemlerin yapıldığı her bölümde kolaylıkla sunulan sağlık hizmetinden faydalanabilecek.

Sağlık İl Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, kursun beklenenden daha verimli geçtiğini dile getirdi. Sağlık Müdürlüğü olarak engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak ve bu eğitimlere devam etmek istiyoruz. Desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi.
 
Editör: TE Bilişim