Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü “SODES İle Umut Işığı” Projesi kapsamında Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde tedavi gören hastaların yapmış olduğu el işi ürünlerin yer aldığı sergi büyük ilgi gördü.


Tarihi Ak Medresedeki serginin açılışına Niğde Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu, Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Emirhan Yardan, Niğde Sağlık Müdürü Alirıza Erdoğan ve vatandaşlar katıldı.


Açılışta “SODES İle Umut Işığı” Projesine destek veren kişilere teşekkür belgesi verildi.


Niğde Halk Sağlığı Müdürü Bilgehan Öztürk sergi açılışında yaptığı konuşmada: “Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sağlık Bakanlığı tarafından kronik ruhsal hastalığı olan hastalarımızı hastaneye mahkum etmemek onları toplumla kaynaştırmak gerektiğinde aileleriyle birlikte çeşitli eğitim faaliyetlerini bulundurması ve hastalara yaptırılan çeşitli faaliyetlerle onları sosyal hayatın içene çekme amaçlı projedir. Valiliğimizin SODES projesi kapsamında hastalarımıza takı tasarım kursu ve galoş üretim kursu düzenledik. Hastalarımızın yaptığı takıların geri dönüşüm malzemelerinden ürettiği eşyaların sergisi için bulunuyoruz. Toplum ruh sağlığı merkezimizde hastalarımıza bu aktivitelerin yanında yemek terapisi ebru sanat uygulamaları, spor aktiviteleri piknik ve gezi organizasyonu gibi çeşitli faaliyetler yürütülmekte ve Niğde’de 128 hasta takip tedavi edilmektedir” dedi. Takı Tasarım Hocası Ayşegül Aslan: “Hastalarımızın kendilerinin tasarladıkları ve kendilerinin yaptıkları takıların onların o güzellikleri içlerindeki ruh halleriyle ilgili güzellikleri sergilemelerine yardımcı olmak istedik. Bu anlamda hem terapi hem rehabilitasyon hepsi bir arada çok güzel takılar çıktı.
Takıların kendileri sergileyecekler kendileri tanıtacaklar” dedi.



Toplum Ruh Sağlığı Eğitmeni Meral Bıyık ise, toplum sağlığındaki hastalara ebru sanatı öğrettiğini belirterek: “ebru sanatının Osmanlı döneminde kullanıldı. Asıl amacı psikolojik şizofren hastalarını terapi amaçlı birebir faydası oluyor. Bizler hastalarımıza ebru sanatını öğretiyoruz” dedi



Takı Tasarım Kursuna katılan Sacide Kelekçi de, “Hastane tarafından Toplum ruh sağlığına yönlendirildim. Burada tedavi görürken el işleri yaptık. SODES takı kursu açıldı. Bu kursta takı yapmak çok hoşumuza gitti ve bundan memnun olduk.” Şeklinde konuştu.



Serginin 2 gün boyunca Niğde halkının beğenisine sunulacak.







Editör: TE Bilişim