Niğde İl Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, ayakta tedavide sağlık raporu ile verilebilecek ilaçlar listesinde bazı değişiklikler yapıldığını ifade ederek, bu ilaçların artık raporlu olarak verilebileceğini söyledi.
 
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Öztürk; “Bundan böyle KOAH’lı hastaların tanısının ve tedavisinin yapılabilmesi için Solunum Fonksiyon Testi yaptırmaları gerekecek. Bazı ilaçlarda ancak raporla verilebilecek ilaçlar kapsamına alındı. Bu uygulamalar 10 Mart 2011 tarihinden itibaren geçerli olacak“6.2.24.B- Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) tedavisinde KOAH tanısı konulabilmesi için; SFT (Solunum Fonksiyon Testi) sonucuna göre FEV1 değeri yüzde 80 ve altında olması durumu aranır. Bu değer, hasta adına düzenlenmiş raporda ve her rapor yenilenmesinde güncel olarak belirtilir” dedi.  
 
Ayakta tedavide sağlık raporu ile verilebilecek ilaçları hakkında bilgi veren Öztürk; “İrbesartan (KARVEA), Kandesartan (ATACAND), Losartan(COZAAR), Telmisartan (MİCARDİS), Valsartan (DIOVAN), Rilmenidin (HYPERIUM), Moksonidin (PHYSIOTENS), Olmesartan (HIPERSAR), Eprosartan (TEVETEN) gibi ilaçlar ve kombinasyonları artık raporsuz reçeteleşemeyecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim