112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi 112 Acil Çalışanlarına "Travma İleri Yaşam Desteği Eğitimi" Verildi

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, gıda denetimlerini Ramazan ayı nedeniyle artırdıklarını belirterek, tüketimi artan ekmek ve tatlı başta olmak üzere, unlu ve şekerli mamuller üreten, satan işletmelerin denetlendiğini bildirdi. Baş, halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikleri göz önünde bulundurarak denetimlere hız kesmeden devam edeceklerini belirtti.

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekiplerimiz Ramazan ayı nedeni ile halkın beslenme alışkanlıklarında oluşacak değişiklikler göz önünde bulundurarak, tüketimi artan ürünlerin (özellikle unlu mamuller, ekmek, tatlı, şeker ve şekerli mamuller, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri vb.) üretimini ve satışını yapan işletmelerin halihazırda yapılan denetimleri arttırdık. Gıda işletmelerinde gerekli hijyen tedbirlerinin alınması yönünde ramazan ayı öncesinde bilgilendirme ve uyarılar yapıldı. Tüketicilerimiz "Ramazan paketi" adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgilerini kontrol etmeli, satışa sunulan gıdaların ‘’kimlik kartı’’ olan etiket bilgilerini incelemeli, ürünlerin son tüketim tarihleri, saklama koşulları ile ambalajlarının sağlamlığına dikkat etmelidirler. Ambalajsız, açıkta satılan, üreticisi ve markası belli olmayan, üretim izni bulunmayan firmalara ait ürünleri satın almamalıdırlar. Satın alınan gıdalarla ve herhangi bir olumsuzlukla ilgili ihbar ve şikayetlerini '174 Alo Gıda Hattı' na yada en yakın İl, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine bildirebilirler” dedi.

Editör: TE Bilişim