Sağlık çalışanlarının maaş banka promosyonu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Memur-sen’e   bağlı Sağlık-Sen Niğde Şube Başkanı Rıdvan Yeşildal bir açıklama ile promosyon sorununu dile getirmişti.

Bu açıklamanın sitemizde yayınlanmasından sonra çok yorum aldı ve bu ayın ençok yorumlanan haberi oldu.(Tıklayın)

Benzer bir tartışma da Mili Eğitim camiasında devam ediyor.(Tıklayın)

Yapılan açıklama ve tartışmaların ardından Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Emirhan Yardan konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklama aynen şöyle ;

Genel Sekreterliğimiz ve ilgili Banka şubesi arasında yapılan personele ait ek promosyon protokolu ile ilgili olarak, gerek gazete gerekse de bazı internet sitelerinde yayınlanan ve Saglık-Sen Nigde Şubesi tarafınca ortaya atılan iddialar sonucu kamuoyunu bilgilendirme amaçlı açıklama, kurumumuzca uygun görülmüştür.

 

Söz konusu protokol daha önce yapılan 15.10.2010 tarihli ve beş yıl geçerlilik süresi 14.10.2015 tarihine kadar yürürlükte olan; Niğde ili Sağlik Müdürlüğü ve Sendika Temsilcilerinin de altında imzasi bulunan genel protokole, ek olarak yapılmıştır.

 

Bilindiği üzere Sağlık Müdürlügü ile yapılan ve Sendikanin da dahil olduğu protokol tarihinde, Kamu Hastaneler Birliği kurulmamıstı. Daha ileriki tarihlerde 663. Sayili Kanun Hükmünde kararname kapsamında tüm illerde kurulmuş ve yeni kurum vasfıyla vucüt bulmuştur. Yeni gelen ve gelecek olan personeller de göz önüne alındığında  ek bir protokol gerekliliği olmuştur.

 

Genel Sekreterliğimizce ilgili bankayla yapılan ek protokolde iddia edilen kişi sayıları abartılı olup, dahil olan çalışan sayısı sadece 10 kişidir. 10 kişi için yapılan ek protokol banka ile yapılan anlaşma sonrası yine aynı banka tarafından yapılan incelemeler sonucu mükerrer promosyon yapıldığı  tespiti ile iki kişi daha protokol dışı bırakılmış , ek protokol kapsamı toplam 8 kisi ile tamamlanmıştır. İlgililerin aldıkları promosyon miktarı banka tarafindan hesaplanarak hesaplarına yine ilgili banka tarafindan aktanlmıştır.

 

Daha önceki Sağlik Müdürlüğünce yapılan ve banka ile imza altına alınan  protokol , yasal süresi olan 14.10.2015 tarihine kadar geçerliliğini koruduğu için Kamu Hastaneleri Birligi bu sureci aksatacak herhangi bir gayri yasal girişimde bulunmamış, söz konusu ek protokol ile 25.03.2013 tarihinde 2 yıl olarak imza altına alınmıştır. Bu çercevede Sağlık müdürlüğünce ve sendika gözetiminde yapılan genel protokol tüm haklanyla korunmuştur.

 

Ek protokol yapılırken  daha önceden 1934 kisi adına yapılan ana protokol üzerinde sendika temsilcilerinin de imzalarının bulunmasi, sözu edilen başbakanlık genelgesi ile ilgili gerekleri hukuken yerine getirmistir. Buna rağmen Mali Hizmetler Başkanlğımğızca ayrıca ilgili sendika başkanına sifahi olarak bilgi verilmiştir.

 

Bu bağlamda yukarıdaki bilgilendirmelerde göz önune alındığında; ek protokolün kimleri ve gelecek olanları kapsadığı, mükerrer promosyon alınmadığı ve zaten bunun teknik olarak mümkün olmadiğı, daha önceki genel protokolun geçerliliğini aynı banka nezdinde koruduğu, Başbakanlık  genelgesine uymayan herhangi bir hususun olmadığı kamuoyunu aydınlatma noktasında  önemle duyurulur." 





Editör: TE Bilişim