Niğde Ömer Halisdemir Araştırma Hastanesine Patoloji Bölümüne Bağış Yoluyla Alınan Frozen Cihazı ile hizmet vermeye başladı.

Niğde Ömer Halisdemir Araştırma Hastanesi Patoloji Bölümü Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Caner ÖZBEY Frozen Cihazı ile ilgili açıklamasında; ‘’Frozen inceleme ameliyat sırasında hastada ameliyatın seyrini değiştirebilecek bir durumla karşılaşıldığında dakikalar içinde patoloji tanısı vermeye olanak sağlayan bir yöntemdir. Özellikle kanser cerrahisinde kullanılan bir yöntemde ameliyat sırasında kanserli olup olmadığına karar verilemeyen dokudan alınan küçük bir parçanın hızlıca dondurulup kesilmesi mümkün olmaktadır. Mikroskobik inceleme ile ameliyat devam ederken tanı verilebilmekte böylece hastaların eksik ya da fazla cerrahi tedavi riski ortadan kalkmaktadır.’’ dedi.

Niğde Ömer Halisdemir Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın’da ‘’Hastanemize Yılmaz Özdoğan adına 1 adet frozen cihazı bağışlandı. Yapılan bağıştan dolayı evlatları Cevdet Özdoğan ve Dilşat Varol’a teşekkür ederim. Hastanemizde bu cihazla birlikte daha önce yapılmayan riskli cerrahi operasyonların merkezimizde yapılması mümkün olacaktır. Alınan bu cihaz hastanemize ve ilimize hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilişim