Niğde İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik Toplantı Salonunda Vali Yılmaz Şimşek Başkalığında yapılan toplantıda 6 günden maddesi görüşüldü. Önceki toplantıda alınan kararların da görüşüldüğü toplantıda, alınan kararlar doğrultusunda yapılan çalışmalar değerlendirildi.

Toplantıya, Vali Yılmaz Şimşek’in yanı sıra Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, Bor Kaymakamı Vali Yardımcısı V. Mehmet Yavuz, ilgili kurum müdürleri ve İl Pandemi Kurulu STK üyeleri katıldılar.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve ilgili kurum temsilcilerinin sunumlarının yapıldığı toplantı sonunda; Niğde Valiliği Covid-19 Denetim Komisyonları tarafından tutulan tutanakların cezai müeyyide uygulanmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmesine. Kamu kurum ve kuruluşları ile halkın yoğun olarak kullandığı banka, kargo vb. işletmelerde görevli kişilerde Covid-19 pozitif vaka çıkması durumunda alınacak tedbirler ile ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ile irtibata geçilerek ortak hareket edilmesine. 2019-2020 yılında yaz tatilinde işletmelerde yapılması planlanan öğrenci beceri eğitimi ve staj çalışmalarının Covid-19 pandemisi nedeniyle yapılmamasına. Düğün, restoran ve diğer işletme sahiplerinin pandemi kurallarına uyum konusunda tekrar uyarılmasına, Sağlık İl Müdürlüğü ile iletişim ve iş birliğine girilmesine, tedbirlere uyulması konusunda uyarılmasına. Niğde Valiliği Covid-19 Denetim Komisyonları çalışmalarının özellikle halkın yoğun olduğu gün ve saatlerde yapılmasına. Covid-19 salgınının önlenmesi için düğün, nişan, taziye gibi organizasyonların öncelikle açık alanlarda uygun sosyal mesafe ve maske takılarak yapılmasının sağlanmasına. Kurban bayramı ile ilgili alınacak tedbirlerin yer aldığı 08.07.2020 tarih, 2020/50 nolu Hıfzıssıhha Kurul Kararına uyumun tam olmasının sağlanmasına ve kurban kesim alanlarında namaz kılınmamasına, Oy birliği ile karar verilmiştir” denildi.

Editör: TE Bilişim