Kamu Hastaneler Birliğine Bağlı Niğde Devlet Hastanesinde 4 ay önce hizmete giren Palyatif Bakım Merkezi bugüne kadar 52 hastaya hizmet verdi. 

Palyatif Bakım Merkezi ile ilgili bilgi veren Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, "Yaklaşık 4 ay önce hasta alarak hizmet vermeye başlayan palyatif bakım merkezi ile ilgili şunları söyledi; Niğde Devlet Hastanesi bünyesinde 7 yataklı olarak hizmet vermeye başlayan Palyatif Bakım Merkezi, hastalarımıza en iyi koşullarda aileleriyle birlikte hizmet vermeye başladı. Yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak yardıma ve bakıma ihtiyacı olan hastalarımıza merkezimizde gerekli bakımları sunuyoruz. Hasta yatağa bağımlı ise oluşan yatak yarası bakımlarını, beslenme problemi olan hastalarımıza beslenme, ağrı şikayeti ve fiziksel rahatsızları varsa hastalığına bağlı tedaviler yapılmaktadır. Hasta ve hasta yakınlarına psikolojik manevi destekler veriyoruz. Psikolog ve imam eşliğinde hastalarımıza ve yakınlarına ağır seyreden bu süreçlerde ruhsal ve maneviyat açısından destek sağlanarak moral ve motivasyonlarını artırmayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Genel Sekreter Uzm. Dr Balcı, “Merkezimizde 7 özellikli oda bulunmaktadır. Her şeyi hasta ve hasta yakınlarının konforuna göre dizayn edildi. Hasta yakınları için meşguliyet odası, cok amaçlı salon bulunmaktadır. Hasta ve ailelerinin bu zor süreçte kaliteli sağlık hizmeti almalarını, yaşam kalitesini artırmak ve geliştirmek için çalışmaktayız. Yaklaşık 4 ay önce açılan merkezimizde bugüne kadar 52 hastamız faydalandı. Merkezimizin halkımıza kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederim. Niğde Kamu Hastaneleri Birliği olarak tesislerimizin yenilenmesi ve geliştirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Hizmet alan herkese en iyi hizmeti verme yolunda tüm personellerimizle beraber çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni kurulan birimlerin halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyor ve tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı. 


Editör: TE Bilişim