Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, son zamanlarda ilaçlara yapılacak zam söylentileri üzerine eczanelerin ciddi sıkıntılar çektiğini söyleyerek şok iddialar ortaya attı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, depolardan bazı ilaçların kısıtlı gönderildiğini vurguladı.

Başkan Nihat Öztürk, ‘‘Son zamanlarda ilaca zam söylentisi ve beklentisi eczanelerin ilaç ihtiyacında ciddi sıkıntılara yol açıyor. Eczaneler yaklaşık 180 kalem ilacı temin edemiyorlar. Halkımız eczanenin elindeki ilacı internet üzerinden hangi eczanede olup olmadığını bilme imkanına sahip olmasına rağmen eczanelere bu imkan tanınmamaktadır. Depoların kendi internet sitesinden gördüğü kadarıyla ancak bu ilacı temin edebilmekte. Bazı depolarda ilaç dağıtım kanalları kendi internet sitesinde var demelerine rağmen sipariş verildiği zaman hepsini sıfırmış gibi yani yokmuş gibi gönderiyorlar. Bazı ilaçları da kısıtlı gönderiyorlar. Eczaneler elinden geldiği kadar elindeki ilacı vatandaşa vererek vatandaşın ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.’’ dedi.

İlaç sıkıntısının zam beklentisinden dolayı kaynaklandığını ifade eden Başkan Öztürk, ‘‘Bunun sebebi ise zam beklentisinden kaynaklanıyor. Şubat ayında zam olacak, döviz kur’u yeniden belirlenecek ve zam gelecek beklentisi var firmalarda ve depolarda. Ama ilaçların eczaneye ulaşması firmadan mı kaynaklamıyor depodan mı bilemiyoruz. Depoya soruyoruz firmadan diyorlar firmaya soruyoruz depodan diyorlar. Esas sıkıntı buradadır. Biz eczacılar olarak aynı vatandaşın gördüğü gibi depodaki ilacın miktarını görmek istiyoruz. Biz eczacıların elindeki ilaç miktarını herkes görebilir. Gizli saklı bir durumda değil.’’ diye konuştu.

İlaç ticari ilişkisi yüksek olan kişilere ilaçların temin edildiğini iddia eden Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, ‘‘Çok ciddi tansiyon ilaçları, epilepsi ilaçları, piyasada yok. Bizlere yok deniliyor gerçekten var mı yok mu biz bilmiyoruz. Sorduğumuzda depo yok diyor veya kısıtlı bir şekilde veriyor. Kendisi ile ticari ilişkisi yüksek olan eczanelere temin ediyor mir miktar.’’ dedi.

Editör: TE Bilişim