Geçirdiği travma sonrası hayatını kaybeden bir hastanın organlarını bağışlaması üzerine Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapılan donör operasyonu sonrası organ bekleyen 4 hastaya umut oldu.

Travma sonucu hayata veda eden bir hastanın ailesi organlarını bağışlaması üzerine Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yapılan donör operasyonu gerçekleştirildi. Kadavradan kalp, 2 böbrek ve karaciğeri alınarak ülkenin çeşitli yerlerinde organ bağışı bekleyen 4 hastaya gönderildi.

Konu hakkında bilgi veren ve özellikle kadavra bağışına dikkat çeken Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın, “Türkiye çok sayıda kalp, böbrek, karaciğer ve kornea bekleyen hastalarımız buluyor ve yine bunların büyük bir çoğunluğu çocuklardan oluşmaktadır. Bugün çok önemli bir organizasyon gerçekleşiyoruz.  Travma sonucu 40 yaşlarında vefat eden hastamıza rahmet ve ailesine sabırlar diliyoruz. Ayrıca anlayışları ve duyarlı davranışları içinde ayrıca teşekkür ediyoruz. Vefat eden hastamızdan bir kalp bekleyen hastamız, bir karaciğer bekleyen hastamız ve 2 böbrek bekleyen hastamız şifa bulacak. Bundan sonra bu farkındalığın inşallah daha da artacağını ümit ediyoruz. Ülkemizde canlı nakil sayısı oldukça fazla ancak kadavra bağışı bir o kadar az sayıda, bu nedenle farkındalık oluşturup ülkemizde sağlık sorunlarını çözüme kavuşturmak en büyük hedefimizdir” dedi.

Editör: TE Bilişim