Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan Palyatif Bakım Merkezi vatandaşlara ev konforunda hizmet veriyor. 

Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2016 yılının şubat ayında hizmete geçen, 7 odalı Palyatif Bakım Merkezi evdeki rahatlığı aratmıyor.

Palyatif bakım merkezi ile ilgili bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Fatih Balcı, Palyatif Bakım Merkezinin sosyal bir alan olduğunu söyledi.

Dr. Balcı, ‘‘Palyatif merkezinde evde bakım hizmetleri gibi, ağızdan beslenemeyen hastaların mide yoluyla beslenmesi gibi hizmetler burada verilebilecek. Merkez içerisinde banyo, mutfak gibi alanlar bulunuyor. Aslında oluşturulan bu merkez sosyal bir alandır. Palyatif Bakım Merkezimiz hasta tedavisinden çok hastalara destek amacıyla eve geçiş basamağı olarak nitelendiriyoruz. Bu nedenle dekorasyonu, odaların dizaynı bu şekilde 2016 yılı içerisinde 157 hasta Palyatif Bakım Merkezinden yararlandı. Bu bakım merkezinde ise bir uzman hekimimiz, 8 hemşiremiz, 1 hasta bakım teknikerimiz, 5 yardımcı sağlık personelimiz, 1 psikologumuz , 1 imamımız ve yarı zamanlı bir diyetisyenimiz bulunuyor.’’ dedi.

Palyatif merkezinde hastalar için televizyon izleme, kitap okuma alanlarının bulunduğunu belirten Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Dr. Faruk Serhatlıoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

‘ Palyatif Bakım Merkezi sosyal bir servistir. Servise de Meşguliyet Odası oluşturduk. Bu odamız da televizyon, oturma grupları ve iç dizayn olarak normal hastane ortamından farklıdır. Palyatif Bakım Merkezimizdeki odalarımız doğal bir odadır.. Burada gerek hasta yakınları gerekse personelimiz rahatlıkla hareket edebilir. Tıp dışında da karşılıklı görüşmeler ve konuşmalar yapabiliyorlar.’’
Editör: TE Bilişim