Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk, eczacıların 2015 yılında bu güne kadar gelmiş geçmiş en mağdur senesini yaşadığını söyledi. 


Eczacılar ile SGK arasında yapılanan ilaç sözleşmenin 31 Aralık 2015 tarihinde biteceğini hatırlatan Başkan Öztürk, Niğde Eczacı Odası olarak sözleşmenin uzatılmamasını istediklerini belirtti.


Başkan Öztürk, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Eczacılarımız için önümüzdeki son 3 ayı çok önemli. İlk önce Türk Eczacıları Birliği seçimi var. TEB seçiminden çıkacak merkez heyetinin de SGK ile protokol görüşmeleri olacak. Özellikle yeni hükümetle görüşmeler olacak. Şu ana kadar yeni hükümetin kurulmasını bekledik. Yeni TEB merkez heyetinin ilk işi SGK ile görüşmesi olacak ve bu görüşmenin çetin geçeceğini düşünüyoruz. Bildiğiniz gibi 2 sefer 3’er ay SGK protokolünün uzatılmasını istedik ve sağladık. Çünkü bir seçim hükümetiyle görüşme yerine seçimden gelecek hükümetle sözleşme görüşmesi istedik. Yeni hükümetle 1 Kasım seçimlerini bekledik. Süremiz 31.12.2015 tarihinde bitiyor, inşallah yeni hükümetle görüşmeler acilen yapılır ve olumlu neticelendirilir. Çünkü eczacılar 2015 yılında bu güne kadar gelmiş geçmiş en mağdur senesini yaşadılar. Artık daha fazla mağduriyet yaşamak istemiyoruz. Eğer bu konuda anlaşma olmazsa biz Niğde Eczacı odası olarak talebimiz kesinlikle sözleşmenin uzatılmaması ve sözleşmesiz dönemine geçilmesi olacaktır. Tabi ki karar Merkez heyetinindir ama bunu eczacılar birliğinin büyük kongresinde de dile getireceğiz” dedi.


Editör: TE Bilişim