Sağlık İl Müdürlüğü, Niğde Devlet Hastanesi ek binasına, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurdu.

Sağlık İl Müdürlüğü, Niğde Devlet Hastanesi ek binasına, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kurdu. Böylece il merkezindeki Acil Sağlık İstasyonu sayısı 3'e yükseldi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Turhan Sulhan, Özbelde mevkisi ve çevresine hizmet vermek amacıyla, Devlet Hastanesi ek binasına, acil sağlık hizmetleri birini kurulduğunu bildirdi.

Dr. Sulhan, il merkezindeki acil sağlık hizmetleri istasyonu sayısının 3'e il genelindeki acil sağlık hizmetleri istasyonu sayısının da 12'ye yükseldiğini açıkladı.

Niğde'den Deprem Bölgesine Sağlık Memuru Görevlendirildi

Sağlık Bakanlığı,  deprem bölgesinde, çevre sağlığı ve diğer sağlık hizmetlerini yürütmek üzere bazı illerden personel görevlendirdi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 7.2 şiddetinde depremle sarsılan Van ve Erciş ilçesinde, çevre sağlığı ve diğer sağlık hizmetlerini yürütmek amacıyla ekip görevlendirildi. İkinci bir emre kadar deprem bölgesinde kalacak olan ekibin koordinatörlüğünü, Niğde eski Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İlter yürütecek. 26 personelden oluşacak ekipte, Niğde'den sağlık memuru Hakan Barış Özdemir de görev alacak.


Editör: TE Bilişim