Niğde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, Niğde’ye Kalp  Damar Cerrahi Merkezinin kurulacağını bildirdi.  

Yardan, Sağlık Bakanlığı tarafından Damar Cerrahi Merkezinin 2014-2016 planlama dönemine dahil edildiğini kaydetti.

  Niğde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Yardan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bakanlığımızca Yürütülen Ulusal Kalp Sağlığı Politikası uyarınca geliştirilen Ulusal Plan doğrultusunda Ülke genelinde Kardiyoloji (Kalp Hastalıkları) ve KVC (Kalp Damar Cerrahisi) hizmetlerinin geliştirilmesi, nitelikli hizmet verilmesinin sağlanması amacıyla Genel Sekreterliğimize bağlı Niğde Devlet Hastanesi bünyesinde Sağlık Bakanlığımızın 09.05.2014 tarih ve 2014.5363.12733 sayılı olurları ile Kalp Damar Cerrahi Merkezinin kurulması 2014-2016 planlama dönemine dahil edilmiş olup tarafımıza resmi yazı ile iletilmiştir.

Bu doğrultuda Türkiye'de özellikli planlama gerektiren sağlık hizmetleri 2011-2023 kitabında belirtilen KVC merkezleri kriterlerine uymak kaydı ile İlimizde gerekli çalışmalar başlatılmıştır.”

Editör: TE Bilişim