Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde’ye “Anjiyografi Ünitesi” kurulacağının müjdesini verdi. Niğde Devlet Hastanesi bünyesinde yer alacak olan Anjiyografi Ünitesinin 2014 yılının sonlarında tamamlanması planlanıyor.


Vali Kılıç, Niğde’de görev yapan yerel ve ulusal gazete temsilcileriyle Valilik toplantı salonunda bir araya geldi.


Kardiyoloji Polikliniğine yaklaşık yıllık 42 bin muayene yapıldığını ve bu hastaların yüzde 5’inin Anjiyografi gerekliliği nedeniyle il dışına sevk edildiğini belirten Kılıç: “ilimizde son yıllarda Anjiyografi Ünitesi kurulması yönünde önemli bir ihtiyaç hâsıl olmuştur. Yapılan değerlendirmeler sonrası hasta potansiyeli ve yeni hastanenin fiziki kapasitesinin Anjiyografi Ünitesi kurulması için yeterli ve gerekli olduğu hususunda mutabık kalınmıştır” dedi.


Dünyada ve ülkemizde ölüm nedenleri arasında İskemik Kalp Hastalıklarının ilk sırada yer aldığını hatırlatan Vali Kılıç şunları dedi:

''İskemik Kalp Hastalığına bağlı ölümlerin önüne geçilebilmesi için en kısa sürede en uygun tedavinin yapılması oldukça önemlidir. Modern Tıp uygulamaları içinde kalp krizi gibi İskemik Kalp Hastalıklarını teşhis edebilmek ve bu hastalıklara bağı ölümlerin ve komplikasyonların azaltılması için en önemli yöntem Anjiyografi uygulamalarıdır. İlimizde il dışına acil servisten ortalama 70 hasta sevk edilmektedir. Bu hastaların yaklaşık yüzde 89’u kalp krizi geçiren veya kalp krizi geçirme riski olan hastalardır. Yine ilimizde Kardiyoloji Polikliniğinde yıllık 40 bin -42 bin arasında muayene yapılmaktadır. Bu hastaların yaklaşık yüzde 5’i Anjiyografi gerekliliği nedeniyle il dışına sevk edilmektedir. Bu sebeplerden dolayı ilimizde son yıllarda Anjiyografi Ünitesi kurulması yönünde önemli bir ihtiyaç hâsıl olmuştur. 18.03.2014 tarihinde Sağlık Bakan Yardımcısı Sayın Agâh Kafkas ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu’nun 300 Yataklı Devlet Hastanesinin açılışı nedeniyle ilimizi ziyaretleri sırasında bu konu gündeme getirilmiştir.


Yapılan değerlendirmeler sonrası hasta potansiyeli ve yeni hastanenin fiziki kapasitesinin Anjiyografi Ünitesi kurulması için yeterli ve gerekli olduğu hususunda mutabık kalınmıştır. 02.04.2014 tarihinde bu talebimiz Sağlık Bakanlığı Makamı tarafınca da uygun bulunmuş ve talebimiz onaylanmıştır.”

Vali Kılıç, 2014 yılının sonlarına kadar anjiyografi ünitesinin ve gerekli durumlarda acil cerrahi müdahalesi yapabilmek için Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyathanesine ait alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ve hizmete açılmasının planlandığını belirtti.

Bilindiği üzere, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Bor İlçemizin yetiştirdiği önemli bürokratlardan.





Editör: TE Bilişim