Niğde Sağlık Müdürü Uz. Dr. Alirıza Erdoğan  ; Niğde’de vaka sayılarının artmasına rağmen, Ambulans sayısında iyi durumda olunduğunu söyledi.

Niğde Sağlık Müdürü Uz. Dr. Alirıza Erdoğan  yaptığı basın açıklamasında  ilimize 5 tane daha ambulans gönderildiğini belirti.

 

İl Sağlık Müdürü Erdoğan ; İlimiz genelinde, Acil Sağlık Hizmetlerinin eşit, kaliteli, daha süratli ve ulaşılabilir olmasının sağlanabilmesi için yapılan çalışmalar devam etmektedir. İnsan hayatını doğrudan tehdit eden birçok olayda, hasta ya da yaralının uygun ekipman ve personel yardımıyla tedavi kurumlarına taşınması, hayat kurtarma zincirinin vazgeçilmez halkalarıdır.

 

   2013 yılında ;İlimizde ambulans başına(ASH'de 24 ambulans) düşen nüfus 14.319 , Türkiye ortalaması 22.602  ;  İlimizde ambulans başına düşen vaka 1043 , Türkiye ortalaması 965 'tir.İl nüfusumuza oranla iyi durumda olmamıza rağmen vaka sayımızda artış olmuştur.

 

Sağlık Bakanlığımız tarafından İlimizde afet ve olağan dışı durumlarda sağlık hizmetleri sunmak üzere 2014 yılı Ocak ayı itibariyle Müdürlüğümüze, toplam 5 adet tam donanımlı yeni ambulans gönderilmiştir.

 

Bakanlığımız tarafından , İl Müdürlüğümüz 112 Acil Sağlık Hizmeti sunmakta olan birimlerimizce kullanılmak üzere verilen tam donanımlı, 0 km ambulanslarımız Niğde sağlık ordusuna çok önemli bir güç katmıştır.

 
Yeni gelen ambulanslarımız O km , 4 adet Ford Transit marka, 1 adet mercedes marka, 4 silindirli , 6 vitesli ve GPRS üzerinden dijital olarak takip edilebilen Acil Yardım Ambulanslarıdır. Aramıza katılan  ambulanslarla daha nitelikli bir sağlık hizmeti vermeyi hedefliyoruz.

 

Teslim alınan 5 adet yeni ambulansın Niğde İlimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 



Editör: TE Bilişim