Niğde'ye yeni yapılan Devlet hastanesi ile ilgili açıklama yapan Niğde Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan,  2009 yılında yapımına başlanan 46 bin 700 metre kare alanda 300 yataklı olarak planlanan yeni hastane binasının Eylül ayında sona ereceğini söyledi.

Geçtiğimiz aylarda tamamlanması planlanan yeni hastanenin tamamlanmasının biraz daha süreceğini söyleyen Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan,  yüklenici firmanın inşaatı bitirmesinden sonra, TOKİ'nin teknik incelemesi nedeniyle 2 aylık bir bekleme süreci oluştuğunu belirtti.



Dr. Yardan; "Yeni hastane ile ilgili çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Yüklenici firma inşaatının bitirdikten sonra geçici kabul için TOKİ'ye dilekçe verildi. TOKİ ve Sağlık Bakanlığı tarafından 2 hafta önce uzman arkadaşlar gelerek incelemeler yaptılar. Bizde fiziksel olarak yeni taleplerimiz vardı. Sterilizasyon alanları, MR, Tomografi, Diyaliz gibi alanlarda fiziki isteklerimiz oldu. Bakanlık yüklenici firmanın eksiklikleri ile bizim taleplerimizi eş zamanlı olarak giderilmesine karar verdi. Planlarımıza göre Ağustos ayı sonrası, Eylül ayı başı hastanemiz faaliyete geçecek. Konu ile ilgili vekillerimiz de Ankara'da yoğun çaba sarf ettiler" dedi.

Editör: TE Bilişim