Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, Niğde’de sağlık konusunda başarılı olduklarını ve ekip ruhu ile çalıştıklarını belirtti.

 

 

Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, Niğde Devlet Hastanesi ve Ek Bina ile Dr. Doğan Baran Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ünitelerindeki toplam 1500 yatak kapasitesine karşılık 1 Ocak 2013 tarihinden bu yana geçen süre zarfında doluluk oranının % 96,3 oranına eriştiğini söyledi.

 

Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin görev alanındaki Hastanelere başvuran vatandaşların poliklinik sayısının 328 Bin 400’e ulaştığına dikkati çeken Dr. Emirhan Yardan, yatan hasta sayısının 18 Bin 720, ameliyat olan hasta sayısının ise 21 Bin 300 olarak belirlendiğinin altını çizdi.

 

Türkiye ortalaması sevk oranının binde 5 olduğuna işaret eden Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, bu rakamın Niğde ölçeğinde  binde 3 olduğunu belirterek; “Dolayısıyla Hastanelerimizden İl dışındaki başka Hastanelere sevk oranı Türkiye ortalamasının altında gerçekleşmiştir” dedi.

 

Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Hastanelere gelen hastaların yaklaşık % 27’sine Acil Ünitesinde teşhis ve tedavilerinin yapıldığına vurgu yapan Dr. Emirhan Yardan, Acil Ünitelerinde bakılan hasta sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna dikkati çekti.

 

1 Ocak 2013 Tarihinden bu yana Niğde Dr. Doğan Baran Kadın Doğum Hastanesinde 1762 doğum gerçekleştirildiğine değinen Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Emirhan Yardan, bu rakamdan 1272’sinin normal doğum, 490’ının sezeryan doğum olduğunu vurguladı; “İlk sezeryan oranı Türkiye ortalaması % 40 iken Niğde’de bu rakam % 13 civarında gerçekleşmiştir” diye konuştu.

 

Dr. Doğan Baran Kadın Doğum Hastanesinin yeni doğan ünitesinin doluluk oranının % 85 civarında olduğuna işaret eden Dr. Emirhan Yardan, yetişkin doğum bakımının % 87 olduğunu, civar İllerde yoğun bakım oranının ise % 60 civarında gerçekleşerek Niğde ortalamasının üzerinde bulunduğunu bildirdi.

 

Dr. Emirhan Yardan, Niğde İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bünyesinde 1 Genel Sekreter, 1 Hastane Yöneticisi, 1 Başhekim, 3 Başhekim Yardımcısı, 3 Müdür, 6 Müdür Yardımcısı, 119 Doktor, 306 Hemşire, 122 Ebe, 62 Sağlık Memuru, 96 Sağlık Teknisyeni, 217 İdari ve Teknisyen kadrosu bulunduğunu belirtti.

 

Editör: TE Bilişim