Sağlık Bakanlığınca Niğde’de 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere 5 tane ambulans gönderildi.

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu konu ile ilgili açıklamasında; Sağlık bakanlığı tarafından ilimize 112 acil sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere  5 adet 4*4 son tıbbı teknolojilerle donatılmış tam donanımlı ambulanslar ilçelerimize dağıtılmak üzere ilimize tahsis edildi.

 Filomuza yeni katılan ambulanslar ile İl Sağlık Müdürlüğü olarak önümüzdeki yıllarda bu oranları daha yukarılara çekmeyi hedeflemekteyiz. İlimize tahsis edilen yeni ambulanslarda her bir ambulansta ayrı özelliği olan Tıbbi cihazlar (Defibrilatör cihazı( Kalp krizlerinde yeniden canlandırma için) – Ventilatör cihazı(Solununm Cihazı) - Aspiratör cihazı - Oksijen tüpü- Enjektör Pompası - İnfüzyon Pompası ) ve Ateller (Kırık ve çıkılarda kol bacak sabitleme ateli), Kan şekeri cihazı, Tansiyon aleti, Acil Tıbbi Müdahale ilaçları, Telsiz sistemine sahiptir. Ayrıca ambulansların bir diğer özelliği ise ön ve arka tarafında kamera sisteminin olması; böylelikle ambulansın seyir halinde iken trafik kurallarını ihlal eden sürücüler de tespit edilmiş olacaktır. Bir taraftan Acil sağlık hizmetlerinin kalitesini daha da artırmak için teknik olarak ambulanslarımızı ve istasyonlarımızı en üst düzeylere çıkarmaya çalışırken diğer taraftan da personelimize verdiğimiz eğitimlerle yapılan tıbbi müdahalelerin hasta için en uygun ve güncel tıp bilgilerine göre olması için uğraş vermekteyiz.

Sağlık hizmetlerinin daha kaliteli olması yönünde ilimize tahsis edilen ambulanslar için başta  Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Sağlık Bakanımız Dr Fahrettin Koca’ya  Niğde Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek’e Niğde Milletvekillerimiz Sayın Selim Gültekin’e Sayın Yavuz Ergun’a teşekkür eder, yeni ambulanslarımızın ilimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.


 
Editör: TE Bilişim