CHP’li Doğan Şafak, 7 Haziran akşamı iktidarı halk adına teslim alacaklarını ifade ederek, Niğdeli oy verecek, İktidar gidecek dedi.

 

Genel seçimlere sayılı saatler kala, CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, yurt ve Niğde gündemini değerlendirerek, bazı tespitlerde bulundu.

Şafak, iktidarın gidici olduğunu ifade ederek, 21. Yüzyılın Türkiye’sinde CHP’nin iktidara yaklaştığını ifade etti.

Şafak’ın açıklamasının satırbaşları şöyle;

TERAZİNİN KEFELERİNİ DENGELEMEK İSTİYORUZ: 

Türkiye’nin nüfusunun yüzde 1’i ülke gelirinin yüzde 54’ünü alıyor. Nüfusun yüzde 99 ise kalan geliri bölüşmeye çalışıyor. Böyle bir uçurum, böyle bir dengesizlik oluşmuş. Terazinin kefelerinde denge kalmamış. İşte biz şimdi yeniden dengelemek istiyoruz. Onun için de toplam milli gelirimizin yüzde 3’ünü çalışana, esnafa, üreticiye, işçiye, emekliye ayırmak istiyoruz. Bununla ilgili projeleri ortaya koyduk. ‘Efendim veremezsiniz’ Neden veremeyecek mişiz, bu bir siyasi tercih meselesidir. Biz de tercihimizi geniş kesimlerin biraz rahat nefes alması yönünde yapacağız. Bu kadar net.

 

SANAYİCİ YETİŞMİŞ ARA ELAMAN BULAMIYOR:

Ülkemizde ve Niğde’de çok sayıda organize sanayi bölgesi var. Ziyaret edip konuşuyoruz, işadamı ‘kalifiye eleman bulamıyorum’ diye dert yanıyor. Ülkede bunca işsiz var, sanayici ise eleman bulamıyor. Artık eğitim sistemimiz yeniden gözden geçirmemiz gerekiyor. Sanayi bölgeleri için 800 bin gencimize ücretsiz ‘iş garantili eğitim’ sağlayacağız. İhtiyaç olan ara elemanı biz yetiştireceğiz. Siyaset bunlar için vardır. Sabahtan akşama kavga ederek, birbirine laf yetiştirerek bir yere varamayız.

 

12 EYLÜL BİR TEK BUNLARA DOKUNMADI:

12 Eylül’de gençlerimiz tuzağa düşürüldü. Sabah aynı silahtan çıkan bir kurşun ülkücü genci vururken; akşam saatlerinde aynı silahtan çıkan kurşun devrimci bir gencimizi hedef aldı. 12 Eylül darbesinde tüm partiler kapatıldı, tüm liderler hapse girdi. Rahmetli Ecevit, Türkeş, Erbakan, Sayın Demirel sürgüne gönderildi. Adeta sahne bugün işbaşında olanlar için hazırlandı. Bunlar da yüzyıl önce yapamadığını şimdi yapmak istiyor. Türkiye’yi bölmek, küçültmek istiyorlar. Bunu görüyoruz, her gün İmralı’ya yapılan motor seferleri de bunun için düzenleniyor.

 

BİR YOLA ÇIKTIK, GELİN YOL ARKADAŞI OLALIM: 

Geçmişte merkez sağda görev alan yurttaşlarımız CHP ve Demokrat Parti aslında biz aynı nehrin kollarıyız. Kökümüz Kuvvayı Milliye’den geliyor. Yüzyıl önce vatanımızın bölünmesine karşı birleştik ve hep beraber bağımsız bir ülke kurduk. Tarih baba yüzyıl sonra aynı tehlike karşısında bizi bu kez CHP’de buluşturuyor. Tarih bazen milletleri böyle sınavlara sokar, tercihlere zorlar. Buradan elbirliği ile çıkmak zorundayız. CHP olarak herkesin inancına ve kimliğine saygılıyız. Ve birliğimizi koruyarak geleceğe ulaşmak istiyoruz. Bir yola çıktık; gelin yol arkadaşı olalım.

 

7 HAZİRAN AKP’NİN ÇÖKÜŞ BAŞLANGICI:

13 yıldır iktidar iktidardalar. Ama artık bitti. Şimdi takkenin düşüp kelin göründüğü noktadayız. Artık 360’lar, 340’lar, 320’ler, 300’ler yok. 7 Haziran AKP’nin çöküş seçimlerinin başlangıcı olacak. Bunu bilerek ve inanarak söylüyorum. Sandıkta gidecekler. Sonra da her geçen gün AKP’nin gücü ve etkinliği daha da azalacak. Siyasi partiler mezarlığında yer var. Günü geldiğinde AKP de oraya gömülür.

 

KULAK ÇEKMEK YETMEZ, OY VERELİM GİTSİNLER… 

7 Haziran bir kurtuluş umudu olabilir mi. Biz buna yürekten inanıyoruz ve geceli gündüzlü bunun için çalışıyoruz. Siz de inanın. Karşımızda Başbakan görünümlü biri var ama aslında o bir etkisiz eleman. Cumhurbaşkanı ise isterse günde üç değil on üç kez konuşsun gidişatı engelleyemez. 8 Haziran sabahı farklı bir sabah olacak. Gelin hep birlikte olalım ve bunlara hak ettiği siyasi dersi sandıkta verelim. Ben kampanyanın başlarında ‘kulak çekilecek’ diyordum, ama görüyorum ki bu yetmez, sandıkta şöyle okkalı bir tokat atalım bunlara.

Editör: TE Bilişim